Mergi direct la conținut »
Jurnaliştii români care participă la Jocurile Mondiale ale Francofoniei, invitați să asiste la meciurile lui Stanciu, Chipciu şi Boloni din acest weekend
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Jurnaliştii români care participă la Jocurile Mondiale ale Francofoniei, invitați să asiste la meciurile lui Stanciu, Chipciu şi Boloni din acest weekend

Jurnaliştii români care participă la Jocurile Mondiale ale Francofoniei, invitați să asiste la meciurile lui Stanciu, Chipciu şi Boloni din acest weekend.

Componenții selecţionatei de fotbal a jurnaliştilor din România, din rândul cărora face parte și Mihai Toma (Libertatea), au fost invitați să asiste în acest weekend la două partide din campionatul belgian.

Ziariștii tricolori vor merge mai întâi să urmărească echipa românilor Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu, pe stadionul Constant Vanden Stock, vineri seară (ora 21.30), pentru partida dintre Anderlecht şi Lokeren.

După mai puţin de 24 de ore, campionii olimpici ai presei vor merge la alt meci interesant din campionatul Belgiei: sâmbătă seară (ora 21.00), Royal Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, primeşte vizita lui St. Truiden.

Antwerp este cel mai ”bătrân” club belgian, iar evoluţiile sale din acest sezon, cu Loți Boloni pe bancă, au cules deja laude: locul 4 în clasament, cu 10 puncte din 5 etape, cu mult peste unele dintre favoritele campionatului, ca Standard Liege, Anderlecht sau Genk.

CLASAMENTUL DIN BELGIA, AICI.

Jurnaliştii români care participă la Jocurile Mondiale ale Francofoniei, meci cu FC Amicii, echipa românească din Belgia

Selecționata jurnaliștilor români va participa în perioada 8-11 septembrie, la prima ediție a Jocurile Mondiale ale Francofoniei, de la Bruxelles. În acest turneu evoluează și componenții formaţiei FC Amicii, care activează în Liga Provincială a Belgiei, având şi un “satelit” care joacă în Liga de amatori.

De altfel, conaționalii noștri au cucerit campionatul și Cupa în ediția 2015/2016, iar în sezonul trecut au luat din nou Cupa și au ocupat locul doi în campionatul amatorilor. La FC Amicii sunt legitimați nu mai puțin de 41 de jucători români, un albanez și un turc. Doru Costea  este atât președinte, cât și antrenor al clubului, el fiind ajutat de secretarul Paul Iftincăi.

La partide vin sute de spectatori români, iar cel mai cunoscut fotbalist care a evoluat pentru FC Amicii a fost Ioan Gnandt (43 de ani), ex-jucător al unor echipe de Liga I, ca Astra, FC Brașov sau FC Vaslui.

Close
Închide
  Close