MENIU CAUTĂ
27 Mai. 2012 17:02

Leonard Doroftei crede că înfrângerea lui Lucian Bute ar trebui să-l aducă pe român cu picioarele pe pământ: „Nu mai fi aşa plin de tine!”

Distribuie

Libertatea: De ce crezi că Lucian Bute a ajuns în situaţia de a pierde meciul cu Carl Froch, în urma unui K.O.?
Leonard Doroftei: Îmi pare rău de ceea ce i s-a întâmplat lui Lucian, dar această înfrângere este consecinţa unui program de pregătire total greşit. A unei strategii greşite. Altfel ar fi trebuit gândit totul când se ştia foarte bine valoarea adversarului.
Legat de valoare, ai susţinut tot timpul că, până la Carl Froch, Lucian a întâlnit adversari mult mai slab cotaţi...
Îmi menţin această declaraţie. Şi, fără să mă laud, cred că sunt unul dintre puţinii care cunoaşte foarte bine fenomenul boxului profesionist. Iar când am susţinut acel lucru, nu am spus-o cu răutate, cu toate că au existat voci care au afirmat că aş fi invidios pe rezultatele lui Lucian.

Prea mare umilinţa pentru a fi blat

Şi nu erai invidios?
Departe de mine acest gând. Eu am vrut doar să-i dau un sfat prietenesc în a-şi alege adversari de valoare. Şi s-a dovedit că nu vorbesc tâmpenii. Pentru Lucian, acest meci cu Froch a fost ca şi cum ar fi sărit din divizia B de fotbal direct în Liga Campionilor.
Ce crezi că se va întâmpla în meciul revanşă, de la Montreal?
Lucian şi-a văzut nivelul şi sper să fi înţeles ce a vrut să spună ”bătrânul” Doroftei atunci când s-a referit la necesitatea unor meciuri cu adversari valoroşi. La Montreal, sunt convins că vom vedea un cu totul alt meci. Lui Lucian, despre care voi susţine tot timpul că este un boxer foarte talentat, îi dau un sfat: ”Nu mai fi aşa plin de tine!”. Trebuie să-şi găsească sparring parteneri puternici şi să dea totul în pregătire pentru acest meci revanşă.
Au existat voci care au susţinut că ar fi fost un aranjament între stafful lui Bute şi cel al lui Froch…
Hai să fim serioşi. Cine susţine acest lucru nu are habar de box. Cine ar accepta oare ca într-un meci aranjat să părăsească ringul umilit, învins prin K.O.? Vă spun eu: nimeni. Aici a fost vorba doar de diferenţă de valoare. Nimic altceva. Dar sunt convins că Lucian îşi va reveni.
„A fost cea mai urâtă seară. E o înfrângere dură pentru mine. Nu eram pregătit să fiu învins așa. Greșeala mea a fost că am stat prea mult și l-am așteptat, încercând să-l prind în capcana pe care i-o pregătisem”
Lucian Bute

„În timpul reprizei a treia, l-am privit pe Bute în ochi și am văzut ceea ce numai un luptător poate vedea: cum se scurgea ceva din ochii lui. Nu cred că Lucian va dori să boxeze din nou cu mine după ce l-am demolat.”
Carl Froch

Revanșa, în septembrie?

În contractul semnat între Bute și Froch e stipulată o clauză care include și un meci-revanșă, ce ar urma să se dispute în luna septembrie, în Canada sau în România. ”E adevărat, dar acum nu mă gândesc la asta”, a confirmat Bute.

fotografii: Gazeta Sporturilor

Citește mai multe despre Leonard Doroftei și Lucian Bute pe Libertatea.

Comentarii