MENIU CAUTĂ

Marius Mitu, amendat 15.000 de euro în dosarul meciurilor trucate din Belgia

Distribuie

Fostul fotbalist român Marius Mitu (39 de ani) a scăpat ușor din dosarul de corupţie în care este inculpat în Belgia. 

Mitu a dezvăluit pentru Mediafax că s-a ales cu o amendă de 15.000 de euro din partea justiţiei belgiene.

Procesul a început în februarie 2014, iar Mitu este una dintre cele 31 de persoane implicate. Fostul mijlocaş de la Steaua, Lierse şi Anderlecht a apărut în faţa judecătorilor în urmă cu aproape doi ani, însă de atunci nici Mitu, nici media din Belgia nu au mai oferit detalii despre caz.

Mitu a povestit pentru sursa citată detalii despre audierile din 2014: ”Am stat două-trei săptămâni în Belgia pentru audieri. Când a început audierea persoanelor implicate, am fost scoşi toţi în faţa sălii şi atunci a început un spectacol neplăcut. Unii confirmau datele procurorilor, alţii infirmau că au jucat în meciurile indicate. Am fost băgaţi toţi în aceeaşi oală, iar lucrul ăsta nu m-a ajutat. Cred că au fost 20-25 de jucători la audieri”.

Procurorii belgieni au decis trimitea dosarului în judecată pentru fapte petrecute între 2004 şi 2006, la limita termenului de prescriere. Acuzaţiile sunt: corupţie, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, spălare de bani şi şantaj. Potrivit datelor din dosar, cetăţeanul chinez Zheyun Ye a reuşit să trucheze cel puţin 12 partide din campionatul belgian, în care au fost implicate 14 cluburi. Inculpat de în dosar, Marius Mitu a fost concediat în 2006 de clubul Anderlecht, decizie pentru care fotbalistul a intentat o acţiune în instanţă, cerând daune de un milion de euro. Anderlecht, în schimb, pretinde daune morale de 25.000 de euro.

Citește și: 

Fotbalistul român Marius Mitu riscă să ajungă la puşcărie în Belgia

Citește mai multe despre marius mitu, Anderlecht și Belgia pe Libertatea.

Comentarii