Mergi direct la conținut »
Marius Mitu, amendat 15.000 de euro în dosarul meciurilor trucate din Belgia
Sport Libertatea > Sport > Marius Mitu, amendat 15.000 de euro în dosarul meciurilor trucate din Belgia

Marius Mitu, amendat 15.000 de euro în dosarul meciurilor trucate din Belgia

Fostul fotbalist român Marius Mitu (39 de ani) a scăpat ușor din dosarul de corupţie în care este inculpat în Belgia. 

Mitu a dezvăluit pentru Mediafax că s-a ales cu o amendă de 15.000 de euro din partea justiţiei belgiene.

Procesul a început în februarie 2014, iar Mitu este una dintre cele 31 de persoane implicate. Fostul mijlocaş de la Steaua, Lierse şi Anderlecht a apărut în faţa judecătorilor în urmă cu aproape doi ani, însă de atunci nici Mitu, nici media din Belgia nu au mai oferit detalii despre caz.

Mitu a povestit pentru sursa citată detalii despre audierile din 2014: ”Am stat două-trei săptămâni în Belgia pentru audieri. Când a început audierea persoanelor implicate, am fost scoşi toţi în faţa sălii şi atunci a început un spectacol neplăcut. Unii confirmau datele procurorilor, alţii infirmau că au jucat în meciurile indicate. Am fost băgaţi toţi în aceeaşi oală, iar lucrul ăsta nu m-a ajutat. Cred că au fost 20-25 de jucători la audieri”.

Procurorii belgieni au decis trimitea dosarului în judecată pentru fapte petrecute între 2004 şi 2006, la limita termenului de prescriere. Acuzaţiile sunt: corupţie, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, spălare de bani şi şantaj. Potrivit datelor din dosar, cetăţeanul chinez Zheyun Ye a reuşit să trucheze cel puţin 12 partide din campionatul belgian, în care au fost implicate 14 cluburi. Inculpat de în dosar, Marius Mitu a fost concediat în 2006 de clubul Anderlecht, decizie pentru care fotbalistul a intentat o acţiune în instanţă, cerând daune de un milion de euro. Anderlecht, în schimb, pretinde daune morale de 25.000 de euro.

Citește și: 

Fotbalistul român Marius Mitu riscă să ajungă la puşcărie în Belgia

Close
Închide
  Close