Fostul jucător al Petrolului este luat în vizor pentru neplata unor taxe şi impozite. ANAF Argeș și ANAF Prahova sunt pe urmele ”Briliantului”. Conform unor surse autorizate, ar fi vorba despre dări neplătite de pe urma contractului pe care l-a avut cu Petrolul Ploiești. Din ianuarie și până astă-vară, Adrian a încasat un salariu lunar de circa 15.000 de euro pe lună.
Mutu a formulat deja o contestaţie la executarea silită, care trebuie să se judece azi, pe 19 ianuarie.

De asemenea, ”Briliantul” se află în litigiu cu fostul său club, Petrolul, pentru o sumă ce se ridică în jurul valorii de 15.000 de euro. Speţa se judecă la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF. Comisia a amânat pe 10 decembrie decizia şi a anunţat că va rejudeca pe 28 ianuarie acest caz.

Problema cu ANAF nu e singurul necaz de natură financiară pentru Mutu, care studiază varianta unui transfer în China, la Guanghzou Evergrande.

Din cauza scandalului cu Chelsea și cu FIFA, și-a vândut două case din State!

În martie, FIFA l-a iertat de plata despăgubirii de 17.700.000 de euro cerute de Chelsea în urma dopajului cu cocaină din 2004, dar Juventus, club condamnat să achite datoria în locul lui, pentru că l-a transferat gratis, a făcut apel! Anul trecut, în octombrie, FIFA hotărâse că nu Mutu, ci Juventus şi Livorno trebuie să plătească 17.700.000 de euro către Chelsea, pentru că l-au transferat gratis în ianuarie 2005, când “Briliantul” era încă suspendat de englezi pentru dopaj. La suma respectivă urmau să se adauge alte 4.000.000 de euro, reprezentând dobânda.

În 2012, trei instanţe deciseseră că Adrian Mutu, care juca atunci la Cesena, este bun de plată în procesul celor 17 milioane de euro pe care clubul londonez Chelsea i le-a  pretins jucătorului român ca urmare a scandalului cocainei. Astfel, TAS, Curtea Supremă a Elveţiei şi Tribunalul Districtului de Sud din Florida au decis că dreptatea este de partea clubului londonez Chelsea, motiv pentru care era nevoit să renunţe la proprietăţile lui din Miami. „Briliantul” şi-a căutat dreptatea la un tribunal din Florida, susţinând că este o încalcare a drepturilor sale să renunţe la propietăţile lui din Miami in favoarea lui Chelsea. Judecătorul a respins apelul motivând: „TAS a luat decizia corectă, Mutu şi-a încălcat contractul după ce clubul plătise o sumă substanţială pentru transferul său. A încălcat clauzele din contract şi acum trebuie să plătească amenda”.

Era ”rege” în Coral Gables, cartier scump din Miami

Chiar dacă, până la urmă, i s-a ridicat sechestrul pe cele trei proprietăți din SUA, familia Mutu a decis să le vândă. Adi avea casele în Coral Gables, unul dintre cele mai scumpe cartiere rezidenţiale din Florida, pe coasta Atlanticului.

CORAL GABLES

Conform site-ului de specialitate ”blockshopper.com”, în iulie 2006, la câteva luni după ce s-a căsătorit cu superba dominicană Consuelo Matos Gomez, fotbalistul Fiorentinei şi-a achiziţionat prima casă în America, cheltuind 1.342.588 $. Locuinţa, un apartament rezidenţial într-un bloc luxos, a fost cumparată de la Fady A Bahri, un cunoscut medic ortoped, care, în urma afacerii cu Mutu, a câştigat dublu, după ce cumpărase apartamentul cu 640.000 $ în 2003. Locuinţa, care are două dormitoare şi două băi, este într-un bloc care a fost construit în 2002.

Un an mai târziu, când a devenit tătic pentru a doua oară, Adrian a decis să-şi achiziţioneze în acelaşi cartier, o vilă de 450 mp, cu trei camere, două băi, dar şi cu o piscină, unde să se bălăcească alături de cei mici. Pentru această locuinţă, construită în 1951, fotbalistul a scos din buzunar 1.390.000 $.

Apariţia celei de-a doua fetiţe, Maya Vega, l-a determinat pe cel mai valoros, dar şi cel mai controversat fotbalist român al momentului să-şi mai cumpere încă o casă în Miami. Conştient că fetele lui au nevoie de un spaţiu mai mare pentru a se juca, Adrian a ales o resedinţă modernă, de 600 mp, cu o piscină mai mare. Construită în 2006, casa are patru camere, fiecare cu baie proprie. Ultima achiziţie în materie de imobiliare l-a costat pe Mutu 2.600.000 $.

Conform portalului amintit, pentru primele două proprietăţi au fost deja înstrăinate, pentru 1.975.000 $. În schimb, casa de 2.600.000 $ nu a fost vândută.

Ce proprietăţi a avut Mutu în SUA

1. Apartament într-un bloc pe 27th Avenue:

BADRI1 BADRI22 IMG_0734
– Bloc construit în 2001 şi dat în folosinţă în 2002, 2 dormitoare, 2 băi.
– Prima tranzacţie: 640.000 $ preţul apartamentului (2002)
– Cumpărat de Mutu în mai 2008 cu 1.342.588 $.
– Valoare actuală: circa 975.000 $.
– Cartier: Coral Gables.
– Suprafaţă: 618mp.
– Impozit anual plătit: 17.722 $

2. Vilă pe Andalusia Avenue:

IMG_0751 IMG_0752 VILA7
– Casă proprietate a familie Schmid, construită în 1951, dormitoare, 2 băi, 1 stories, o piscină.
– Prima tranzacţie: 1.390.000 $ (2007).
– Cumpărat de Mutu: 1.390.000 $ (mai 2008)
– Valoare actuală: circa 1.000.000 $.
– Cartier: Coral Gables.
– Teren: 4.100mp.
– Suprafaţă contruită: 450 mp.
– Impozit anual plătit: 18.024 $.

3. Vilă Alhambra Circus:

IMG_0741 IMG_0745 IMG_0748

– Vilă renovată în 2006, 4 dormitoare, 4 băi, piscină, 2 stories.
– Prima tranzacţie: 300.000 $ (2001).
– Cumpărată de Mutu: 2.600.000 $ (mai 2008), de la CG Real Est. Enterp Inc.
– Valoare actuală: 2.000.000 $.
– Cartier: Coral Gables.
– Suprafaţă: 600 mp.
– Impozit anual plătit: 38.924 $.

Cât a investit
1.342.588 $ – apartament într-un bloc
1.390.000 $ – vilă
2.600.000 $ – vilă
Total: 5.332.588 $

Cât a obținut din vânzare
975.000 $ – pe apartament
1.000.000 $ – pe una dintre vile
Total 1.975.000 $

Ce avere a avut, cât a câștigat din fotbal!

RTEmagicC_lib_13_7123.jpg

Acuzat de fostul partener Adrian Marţian

Pe de altă parte, Adi Mutu şi mama sa, Rodica, sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor sub acuzaţia că ar fi dat un ”tun” de 15 milioane de euro, susţine ebihoreanul.ro! Potrivit sursei citate, ”Briliantul” şi mama sa şi-ar fi însuşit instalaţiile aduse în România anul trecut, din Italia, de către Adrian Marţian, patronul clubului UTA. Instalaţiile erau destinate unei fabrici de combustil biodiesel din Parcul Industrial Borş.

 

adrian martian

Cel care a declanşat acest scandal este Adrian Marţian, patronul clubului UTA şi fost prieten şi partener de afaceri cu Adrian Mutu. Marţian susţine că fosta sa sosţie, Camelia Hulpe, a încheiat cu contract cu fotbalistul de la Petrolul Ploieşti prin care se obliga să achite, în rate, suma de 5,5 milioane de euro. ”Există nişte reglementări în Italia, de aceea, în acte, s-a trecut că fabrica valorează 9,5 milioane de euro. În realitate, a fost evaluată la peste 15 milioane de euro. În baza contractului încheiat în Italia, Mutu ar fi trebuit să-mi achite, în rate, suma de 5,5 milioane de euro, cât ar fi fost investiţia pentru partea lui de instalaţie.

Dar n-a plătit. Din contră, împreună cu maică-sa, au momit-o cu bani pe tâmpita de nevastă-mea, care a falsificat în numele meu nişte acte, transformând contractul iniţial într-unul de închiriere, ceea ce înseamnă că eu aş fi dat fabrica, pentru 10 ani, firmei Ama Biodiesel. Mai pe scurt, Mutu nu mai îmi plăteşte nimic şi îmi foloseşte proprietatea, iar eu nu pot face nimic”, acuză Adrian Marţian, potrivit ebihoreanul.ro.

Sursa citată menţionează însă că unii apropiaţi ai fotbalistului au precizat că instalaţia despre care Adrian Marţian afirmă că ar valora 15 milioane de euro a fost cumpărată, de fapt, doar cu 300.000 de euro: ”Mutu a plătit două milioane de euro pe utilajul ăla. A fost corect cu un om care nu merită”.

Adrian Marţian susţine că, nici mai mult, nici mai puţin, Adi Mutu a vrut să-l asasineze! ”La începutul anului 2013, am primit un telefon de la Adrian Mutu, care m-a rugat să vin de urgenţă în Corsica, pentru că vrea să discutăm ceva important. M-am urcat în avion şi am plecat la Ajaccio, unde aveam să trăiesc un episod incredibil, pe care publicul trebuie să-l afle, pentru a înţelege cine e cu adevărat Adrian Mutu şi cu ce lucruri murdare se ocupă. Adrian Mutu a vrut să mă asasineze! Şi nu sunt singurul pe care l-a avut în vizor!

Dorea să mă determine să semnez o serie de acte prin care fabrica de biodiesel, la care eram parteneri, să intre în posesia lui exclusivă. Dar el nu mai plătise de ceva timp şi se intrase într-un impas… Ne-am strâns pe la 11 dimineaţa la o terasă de pe faleza aflată în faţa hotelului ”Radisson” din Ajaccio. Am stat acolo câteva ore, interval în care Mutu a băut încontinuu.

A încercat de la bun început să pună presiune pe mine. Înspre seară, ne-am mutat într-un separeu din hotel. Văzând că nu mă îndoaie cu contractul, a devenit tot mai agresiv. După miezul nopţii, s-a apucat să spargă frigiderele unde era închisă băutura, să rupă lacătele cu cuţitul, să răstoarne mesele din restaurant!

A dat un telefon, iar după câteva minute au intrat în încăpere doi corsicani, aranjaţi cu pistoale. Îi chemase ca să mă lichideze! Nu-i nicio glumă. Calculul clar al lui Mutu a fost atunci aşa: ori Marţian semnează, ori moare! Ulterior, chiar el mi-a povestit tot! Mi-a zis că mă programase de multă vreme.

Marele meu noroc a fost că unul dintre ei m-a recunscut, altfel îşi făceau treaba şi dispăreau, că acolo nu stau la discuţie cu tine. Te împuşcă şi la revedere, oriunde ai fi”, a declarat Adrian Marţian pentru Gazeta Sporturilor.

 

 

EXCLUSIV Țiriac, propunere fără precedent împotriva pandemiei COVID-19: „Du-te în junglă dacă vrei asta!”
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV Țiriac, propunere fără precedent împotriva pandemiei COVID-19: „Du-te în junglă dacă vrei asta!”
Aparatul din casă care consumă o energie electrică uriașă. Într-un minut consumă cât un bec cu led în 8 ore
Playtech.ro
Aparatul din casă care consumă o energie electrică uriașă. Într-un minut consumă cât un bec cu led în 8 ore
Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"
Observatornews.ro
Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"
Horoscop 17 octombrie 2021. Capricornii pot primi sugestii deosebit de valoroase, în timpul unor conversații obișnuite
HOROSCOP
Horoscop 17 octombrie 2021. Capricornii pot primi sugestii deosebit de valoroase, în timpul unor conversații obișnuite
RCA 2021. Cum să nu plătești prea mult pentru asigurare, după ce prețurile au explodat
Știrileprotv.ro
RCA 2021. Cum să nu plătești prea mult pentru asigurare, după ce prețurile au explodat
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Telekomsport
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021
PUBLICITATE
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021