Mergi direct la conținut »
Primul transfer al lui Andone pentru Dinamo. E un atacant! Antrenorul vrea și trei ”panduri”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Primul transfer al lui Andone pentru Dinamo. E un atacant! Antrenorul vrea și trei ”panduri”

Primul transfer al lui Andone pentru Dinamo. E un atacant! Antrenorul vrea și trei ”panduri”

Ioan Andone (56 de ani) e la un pas să devină noul antrenor al lui Dinamo, iar tehnicianul a declarat că ar fi o provocare pentru el o revenire la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, iar obiectivul ar fi o clasare pe primele două locuri şi întărirea lotului.

Ioan Andone, care ar reveni pe banca lui Dinamo după cinci ani, a dezvăluit discuţiile pe care le-a avut cu Ionuţ Negoiţă. Bun prieten cu Mircea Rednic, Andone l-a sfătuit pe patronul din Ştefan cel Mare să continue colaborarea începută în startul acestui sezon şi spune că obiectivul pe care-l va avea în primul sezon al noului mandat va fi cel puţin locul al doilea la finalul stagiunii viitoare: „În ultimele 3-4 luni am vorbit la meciuri cu domnul Negoiţă şi i-am spus să continue cu Rednic. Acum sunt nişte discuţii, n-am semnat contractul, nu e nimic sigur. Vom vedea zilele următoare, să mi se prezinte situaţia. Domnul Negoiţă, imediat după ce a reziliat cu Mircea, m-a întrebat ce planuri de viitor am. Obiectivul ar fi minimum locul 2”, a spus Andone la Dolce Sport.

Fanii, dar şi revanşele personale pe care le are de luat sunt motivele pentru care Andone vrea să se întoarcă pe banca lui Dinamo: „Dacă semnez contractul, bineînţeles că vom întări lotul. Am multe motive să revin la Dinamo. Sunt revanşe de luat, ar fi o provocare. Am pierdut o Cupă cu Steaua, sunt multe… Când vezi ce fani are Dinamo acum, ce s-a întâmplat la finala Cupei, te face să-ţi doreşti să vii la echipa. Cred că fanii sunt pe primul loc în Europa. Merită să le faci o echipă”, a completat antrenorul de 56 de ani.

Aproape de a veni la echipă într-un moment dificil, în care mulţi jucători aduşi de Mircea Rednic ar putea părăsi formaţia din Ştefan cel Mare, Andone a dezvăluit şi numele jucătorilor care sunt siguri de un loc în lotul pentru sezonul viitor. Aşa cum ProSport a anunţat, conducerea alb-roşiilor poartă negocieri cu Bicfalvi şi Puljic: „Primul lucru pe care l-am întrebat a fost câţi jucători rămân. Mi-a spus că Hanca, Marc, Mevlja, Nedelcearu, Filip, Olteanu, Anton, Şerban, Rotariu, Palic, Lazăr, Essombe şi Gnohere. Toţi sunt sub contract. Lui Pulijc şi lui Eric Bicfalvi li s-au făcut oferte pentru prelungirea contractelor”, a mai spus Andone.

Afacerea coronavirus: Firma Gloanțe Oarbe SRL, care fabrică “imitații de bijuterii”, vinde acum dezinfectanți
Recomandări

Afacerea coronavirus: Firma Gloanțe Oarbe SRL, care fabrică “imitații de bijuterii”, vinde acum dezinfectanți

 

În vârstă de 56 de ani, Ioan Andone a mai antrenat-o pe Dinamo în două rânduri (2003-2005 şi 2010-2011), fiind unul dintre cei mai de succes antrenori ai „câinilor” după Revoluţie. Cu Andone pe bancă, Dinamo a cucerit cinci trofee, în perioada 2003-2005.

Tehnicianul era liber de contract, după ce anul trecut a antrenat-o pe FC Aktobe, în Kazahstan. În România, Andone a antrenat-o ultima dată pe CFR Cluj, în sezonul 2011-2012, la finalul căruia trupa din Gruia a cucerit titlul (al treilea din istorie).

Conform DigiSport, George Țucudean, fostul atacant al lui Dinamo și al Stelei, e dorit de Ando. Fotbalistul de 25 de ani, care a jucat în ultima jumătate de an sub formă de împrumut la ASA Târgu Mureș, mai are contract cu Charlton până vara viitoare. Dinamo va încerca să-l aducă împrumut de la echipa engleză, dat fiind că Charlton nu se va baza pe el nici în sezonul viitor.

tucu.jpg

Andone a mai lucrat cu Țucudean la Dinamo, în sezonul 2010/2011, după ce chiar el l-a transferat de la UTA, motiv pentru care ”Fălcosul” are încredere în atacantul de 25 de ani.

Alte ținte ale ”câinilor”, potrivit gsp.ro:

Cristian Bălgrădean, 28 de ani – portar (Chiajna)
Eduard Stăncioiu, 35 de ani –  portar (ASA Tg. Mureș)
Mihai Răduţ, 26 de ani – mijlocaș (Pandurii)
Dan Nistor, 28 de ani – mijlocaș (Pandurii)

Viorel Nicoară, 28 de ani – mijlocaș (Pandurii)

Close
Închide
  Close