Dacă Rusia, care va organiza Mondialul din 2018, are probleme mari legate de distanţele de sute, chiar mii de kilometri dintre oraşe, în exoticul Qatar, gazda campionatului din 2022, organizarea ţine mai degrabă de domeniul SF-ului. Arabii au prezentat un proiect în care se angajează să construiască arene la care se ajunge cu barca! De exemplu, stadionul Al Wakrah din oraşul cu acelaşi nume, acum în stadiu de proiect, va avea 45.000 de locuri şi va fi construit în mijlocul unui centru acvatic, care va conţine inclusiv spaţii destinate shoppingului, afacerilor şi recreerii. Accesul către una din tribune va fi posibil cu ajutorul unor ambarcaţiuni care vor putea transporta câteva sute de pasageri la o cursă.
Aer condiţionat pe stadioane
Mai mult, stadionul Qatar University (45.000 de locuri) din Doha va fi dotat, în imediata vecinătate, cu piscine în care suporterii se vor putea bălăci în cazul în care nu vor mai putea face faţă căldurii. Totuşi, oficialii din Qatar i-au liniştit pe cei care se tem de umiditate şi de temperaturile ridicate din această ţară, care depăşesc frecvent 40 de grade Celsius. Arabii susţin că vor rezolva problema captând energia solară, pe care o vor folosi pentru răcirea aerului pe stadioane, astfel încât la ora disputării meciurilor să nu fie mai mult de 20 de grade Celsius!
«Liber» la alcool
Deşi Islamul interzice consumul de alcool, reprezentanţii Qatarului au anunţat că vor face o excepţie pe perioada disputării Cupei Mondiale din 2022 şi vor permite suporterilor să se răcorească cu lichide bahice. Decizia a fost deja contestată de mai mulţi lideri religioşi din emirat.
16,5% din PIB-ul României
Suma de 7 miliarde de euro cheltuită de Rusia şi de Qatar pentru stadioane reprezintă 16,5% din Produsul Intern Brut (PIB) al României pe 2009! PIB-ul se calculează adunând banii din consum, investiţii şi exporturi, total din care se scad importurile.