Ochit de soţii Reghecampf în timpul vacanţei din Brazilia, Rafael Cruz pare a fi soluţia optimă pentru Steaua pe postul de fundaş dreapta în meciurile cu Ajax, din “16”-imile Ligii Europa. Din păcate pentru Steaua, jurnaliştii brazilieni dezvăluie că fotbalistul care provine de la clubul Mineiro, la care e legitimat şi celebrul Ronaldinho, suferă de o “boală cronică”, ce i-a blocat traseul ascendent al carierei încă din 2011! “În vara trecută, durerile de pubis deveniseră insuportabile. Iniţial făcuse doar tratament, dar aşa că a trebuit să se opereze. Intervenţia a avut loc pe 10 august. A lipsit trei luni, însă nu a mai revenit niciodată la prestaţiile de dinainte. N-a mai fost titular nici măcar la Atletico Goianiense, unde era împrumutat de Mineiro”, povesteşte Silva Rocha, de la O Popular .
Ziaristul susţine chiar că durerile au reapărut, “asta chiar dacă a fost operat şi tratat de Joaquim Grava, doctorul lui Corinthians, la o clinică renumită din Sao Paulo”.
Şi brazilianul Kaka s-a operat de pubalgie
De aceleaşi probleme se loveşte un brazilian mai cunoscut, Kaka, de la Real Madrid. Şi el suferă de pubalgie, o boală cronică de care nu va scăpa niciodată, după cum a scris Marca: “Afecţiunea sa nu este nouă, însă brazilianul trebuie să se trateze pe tot parcursul carierei sale, ba chiar al vieţii”. Spre deosebire de Rafael, mijlocaşul a refuzat să se opereze, urmând un tratament permanent, cu riscul ca la un anumit număr de meciuri să aiba nevoie de repaus pentru ca durerile acute să nu recidiveze. Medicii madrileni au decis să nu-l opereze pe fotbalist tocmai din cauză că intervenţia chirurgicală nu garantează faptul că pacientul se va vindeca.
Ce este pubalgia?
Pubalgia e cauzată de dezechilibrul între masele musculare situate deasupra şi dedesubtul articulaţiei oaselor iliace. Durerea, localizată în regiunea pubiană, e provocată de activitatea sportivă şi îndeosebi de mişcarea de depărtare a coapselor. Pubalgia împiedică anumite mişcări ale sportivului. Orice sportiv cu pubalgie va primi o perioadă de repaus între 3 şi 5 săptămâni, urmată de administrarea de antiinflamatoare. Se poate face şi o intervenţie chirurgicală (transpoziţia muşchilor peretelui abdominal). La aceasta a recurs Rafael.