Mergi direct la conținut »
România - Muntenegru. S-au stabilit primele tricolorilor pentru o calificare la CM 2018
Sport Libertatea > Sport

România – Muntenegru. S-au stabilit primele tricolorilor pentru o calificare la CM 2018

După 20 de ani, tricolorii visează la o nouă calificare la cea mai importantă competiţie fotbalistică, Campionatului Mondial 2018. Federația le-a pregătit prime ofertante.

Potrivit Gazetei Sporturilor, în caz de calificare, FRF va primi peste 9.000.000 de euro de la FIFA, iar președintele Răzvan Burleanu a decis ca aproape jumătate din această sumă să meargă către jucători şi staff-ul tehnic.

Astfel, oamenii de bază ai primei reprezentative, care vor evolua constant în preliminarii, vor putea ajunge să câştige peste 200.000 de euro în caz de calificare.

Pentru calificarea la Euro 2016, primele de obiectiv au fost de asemenea extrem de consistente, Chiricheş şi Grigore, de exemplu (fotbaliştii care au evoluat cel mai mult) primind aproximativ 180.000 de euro.

România are o grupă infernală în preliminarii, urmând a întâlni Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan. Primele clasate din fiecare grupă merg direct la Mondial, în timp cele mai bune opt locuri secunde merg la baraj pentru poziţiile rămase.

Close
Închide
  Close