Mergi direct la conținut »
Un fost internațional se teme de francezi: "Pe unde ne-au prins, ne-au tot bătut!"
Sport Libertatea > Sport

Un fost internațional se teme de francezi: „Pe unde ne-au prins, ne-au tot bătut!”

România va debuta la turneul final al Campionatului European de fotbal de anul viitor cu reprezentativa ţării gazdă a competiţiei, Franţa.

Un meci dificil, împotriva unui adversar pe care nu l-am mai învins din 1972! În acel an, pe 8 aprilie, tricolorii se impuneau pentru ultima oară în faţa „cocoşilor galici” cu 2-0, într-un joc amical, disputat la Bucureşti. Primul gol al partidei a fost reuşit de actualul selecţioner al României, Anghel Iordănescu, în timp ce golul doi l-a marcat Cornel Dinu! De atunci, s-au mai disputat nu mai puţin de 11 partide directe, dintre care francezii au câştigat şase, iar alte cinci s-au încheiat la egalitate.

Fostul internaţional Bogdan Stelea este sceptic în ceea ce priveşte şansele tricolorilor de a debuta cu un rezultat pozitiv pe 10 iune 2016, la Paris, contra Franţei, în meciul care va da startul turneului final al CE.

„Ne-au tot bătut, am reușit un singur rezultat de egalitate, la Nantes, prin 1994, când și atunci numai noi știm cum l-am obținut. În acel meci, nu știu dacă am trecut centrul terenului de două ori sau dacă am dat vreun șut la poartă. Una peste alta am făcut 0-0, dar a contat foarte mult pentru că am reușit să ne calificăm la Euro 1996, unde iar ne-am întâlnit cu ei. Atunci ne-au bătut cu 1-0, după un gol pe o greșeală mare de tot făcută de mine”, a spus Bogdan Stelea, la Dolce Sport, unde lucrează ca analist.

România va juca la turneul final al Campionatului European 2016 într-o grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania.

 

 

Close
Închide
  Close