Mergi direct la conținut »
Șantajat de hackeri! Motivul pentru care Olimpiu Moruțan trebuie să plătească 5.000 de euro
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Șantajat de hackeri! Motivul pentru care Olimpiu Moruțan trebuie să plătească 5.000 de euro

Șantajat de hackeri! Motivul pentru care Olimpiu Moruțan trebuie să plătească 5.000 de euro

Vești proaste la început de an pentru unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care îi are FCSB în acest moment.

De Andrei Crăițoiu,

Moruțan a căzut în plasa unor hackeri care au pus mâna fraudulos pe contul personal, verificat, de Instragram. Acesta și-a pierdut contul în urmă cu o săptămână atunci când a făcut marea greșeală să apese pe un link fals venit pe adresa personală de mail.

A fost momentul în care hackerii au pus stăpânire pe contul mijlocașului. Toate postările fotbalistului au fost înlocuite cu fotografii ale unor personalități din Arabia Saudită, iar toate pozele lui personale au fost șterse. Mai mult, în noua descriere a contului apare textul: „Profilul oficial al Înălțimii Sale Prințesa Haifa al Saud. Acesta este singurul cont oficial al său”.

5.000 de euro pentru cont

Din acel moment, Moruțan a încercat să-și recupereze contul, dar fără rezultat. Hackerii nu vor să-l cedeze gratis și i-au cerut fotbalistului 5.000 de euro pentru acest lucru.

Olimpiu n-a pulsat propunerii făcute, iar contul acestuia cu peste 10.000 de urmăritori nu mai poate să fie accesat de către acesta.

Așa arată acum vechiul cont al lui Moruțan

Fosta gimnastă Diana Bulimar a trecut și ea prin aceleași situație în ultimii ani. „Diana a primit un email și nu s-a gândit că poate fi o țeapă! Le-a trimis actele și după câteva minute a rămas fără cont. I-au cerut 3.000 de euro, apoi 2.000, dar nu le-a dat niciun ban. Degeaba a trimis notificări și sesizări celor de la Instagram. N-a rezolvat absolut nimic!„, spune o prietenă a sportivei.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

L-au păcălit și pe Marica

Ciprian Marica, fostul atacant al echipei naționale și patron la Farul a declarant după ce-a avut și el o astfel de problemă: „Am primit un mail să îmi verifice Instagramul și să-l autentifice ca fiind oficial și pentru asta au nevoie de o poză cu mine și una după buletin. În așteptarea cerculețului albastru de autentificare, am primit un mare «disabled account» și dacă vreau contul înapoi trebuie să plătesc «a compensation»”, a povestit și Marica.

1 miliard

de utilizatori ai Instagram au fost expuşi atacurilor hackerilor. Experţii în securitate cibernetică atrag atenţia că infractorii au putut colecta date personale importante

Close
Închide
  Close