ACTUALIZARE / Clubul FC Petrolul a remis un comunicat de presă: 

”Având în vedere apariţia, pe siteul www.doarpetrolul.ro, a unui articol intitulat “FC Petrolul, la prima cerere de trecere la faliment”, articol preluat de către o parte a mass-media, lucru care a condus, astfel, la propagarea în spaţiul public a unor informaţii menite să asocieze, pe nedrept, numele FC Petrolul Ploieşti de eventualitatea unui presupus faliment, FC Petrolul Ploieşti face următoarele precizări:

–           În data de 16.11.2015 a avut loc adunarea Comitetului Creditorilor, pe ordinea de zi aflându-se “Prezentarea şi aprobarea raportului trimestrul I al planului de reorganizare nr. 3405/09.11.2015 pentru debitorul SC Fotbal Club Petrolul SA”. Conform Procesului Verbal încheiat în urma şedinţei, ce poate fi consultat mai jos, Comitetul Creditorilor a aprobat, cu majoritate de voturi, raportul trimestrului I al planului de reorganizare privind debitorul SC Fotbal Club Petrolul SA.

–           În ceea ce priveşte cererea SPFL Ploieşti privind trecerea la faliment a SC Fotbal Club Petrolul SA, aceasta a fost înaintată în data de 06.10.2015 în cadrul ședinței de judecată din dosarul de insolvență, data la care judecătorul nu a soluţionat-o, datorită incertitudinii cuantumului și naturii acestuia. La adunarea Comitetului Creditorilor, din data de 16.11.2015, SPFL Ploieşti nu a participat, trimiţând, după ora şedinţei, un punct de vedere scris ce nu a mai putut fi menţionat în cuprinsul Procesului Verbal.

Precizăm faptul că cea mai mare parte a sumei înscrise la masa credală, la care se face referire în cererea privind trecerea la faliment, a fost contestată de către SC Fotbal Club Petrolul SA, în condiţiile în care această sumă provine din obligaţia impusă retroactiv societăţii noastre (anii 2013, 2014) de a plăti impozitul aferent stadionului “Ilie Oană” pe durata integrală a unui an calendaristic, şi nu pentru perioada efectivă în care FC Petrolul Ploieşti utilizează arena.

Decizia SPFL de a stabili în sarcina clubului obligația de a plăti întregul impozit aferent stadionului “Ilie Oană” a fost luată în baza unei notificării făcută de SGU Ploieşti, desi inițial aceasta din urmă își asumase şi plătise impozitul aferent stadionului (mai puţin suma plătită de FC Petrolul pentru evenimentele desfăşurate).

Referitor la suma menționată în aceeași cerere ca obligație fiscală născută după data intrării clubului în insolvență, menționăm că Serviciul Public Finanțe Locale nu a binevoit, nici până la această dată, să comunice clubului înscrisurile doveditoare care să arate natura sumei solicitate a fi plătită”.

Din cauza problemelor financiare, SC FC Petrolul Ploiești SA se îndreaptă către faliment, informează doarpetrolul.ro.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

La ultima adunare a comitetului creditorilor, trebuia să fie discutat Raportul trimestrului I al Planului de reorganizare privind debitoarea SC FC Petrolul SA”. Creditorii echipei de fotbal ar fi trebuit să aprobe un raport din care reieşea că societatea comercială nu şi-a îndeplinit obligaţiile pentru primul trimestru de insolvenţă, faţă de cei mai importanţi creditori: ANAF şi SPFL Ploieşti. Comitetul creditorilor SC FC Petrolul SA este compus din 5 membri: ANAF, Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti (SPFL Ploieşti), SGU Ploieşti, Weco TMC şi un reprezentant al salariaţilor clubului.

Conform sursei citate, SPFL Ploieşti a trimis o notificare prin care solicită judecătorului sindic intrarea în faliment a SC FC Petrolul SA, ca urmare a obligaţiilor fiscale restante în valoare de 443.000 lei

În notificare, SPFL Ploieşti afirmă că societatea datorează 134.000 lei, obligaţii de plată asumate prin planul de reorganizare şi neachitate, şi 308.000 lei, obligații de plată născute după data intrării în insolvență, dar, în afară de asta, acuză și administratorul judiciar al SC FC Petrolul SA că la termenul din 06.10.2015, acesta “a încercat inducerea în eroare a judecătorului sindic cu privire la exactitatea și conformitatea sumei de 443.000 lei”. În plus, SPFL Ploiești mai face o mențiune: “aceste sume (443.000 lei) au fost însușite în totalitate de SC FC Petrolul SA, tergiversările fiind doar pretexte pentru a nu achita sumele datorate”.