Mergi direct la conținut »
Simona Halep în Parlamentul României: ”Tot ce îmi doresc este să se construiască săli și să se facă ceva pentru noile generații”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Simona Halep în Parlamentul României: ”Tot ce îmi doresc este să se construiască săli și să se facă ceva pentru noile generații”

Simona Halep în Parlamentul României: ”Tot ce îmi doresc este să se construiască săli și să se facă ceva pentru noile generații”

Simona Halep, 28 de ani, 2 WTA, a fost, miercuri, la Palatul Parlamentului, pentru a participa la o întâlnire a sportivilor cu politicieni.

Simona Halep a vorbit despre nevoia acută de săli de sport din România, dar și de implicarea financiară a autorităților pentru sprijinirea tinerilor sportivi.

„Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație, care are nevoie de o mare infrastructură. La noi în țară nu prea există așa ceva. Avem nevoie de o sală, unde să se joace meciurile pentru România, pentru echipa de Fed Cup. Sunt mulți copii care au nevoie de susținere. Vorbesc din punctul meu de vedere, sportul nostru e un sport scump și nu poate fi susținut așa mult de familii”, a declarat Simona Halep.

Sportiva clasată pe locul 2 în topul jucătoarelor profesioniste de tenis a făcut un apel pentru ca Federațiai Română de Tenis să intre ”în rând cu celelalte” federații și să primească bani de la bugetul MTS.

”Nu este normal să nu fie în rând cu celelalte. Tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani și mai ales în trecut”, a precizat Halep.

Sportiva din Constanța a conchis: ”Am avut numărul 1 mondial la băieți, am avut la fete. Fiind în cauză vreau să specific, pentru că este chiar păcat de talentul nostru românesc să nu se facă nimic și să nu progresăm. Tot ce îmi doresc este să se construiască săli și să se facă ceva pentru noile generații. Este mare nevoie”.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Prezentă la evenimentul de miercuri, Nadia Comăneci a declarat: ”Este important ca generația de astăzi și generație care vine să știe că au sprijinul nostru. Succesul sportului românesc a fost și este bucuria românului și cred că e extrem de important ca generația de azi să știe că are sprijinul nostru și să nu fie nevoită să meargă afară pentru a căuta ajutor”.

Pe lângă Simona Halep și Nadia Comăneci, la Palatul Parlamentului au mai fost prezenți și alți sportivi de marcă ai României: Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Camelia Potec și Alina Dumitru.

FOTO: Valentina Postelnicu (Libertatea)

Close
Închide
  Close