De Ciprian Iana,

Adrian Buhaniuc și Claudia Nechita poartă cu mândrie atât echipamentul de box, cât și uniforma militară.

Adrian Buhaniuc face de 10 ani box, este din Republica Moldova și a reprezentat Armata Română la Jocurile Mondiale Militare.

Student la Universitatea Națională de Apărare Carol I, boxerul s-a întors de la competiția de la Wuhan cu medalia de bronz la categoria 91 kg.

Caporalul Buhaniuc i-a arătat colegei de lot, soldat Claudia Nechita, pașii de defilare.

“Mă simt foarte mândru și onorat că am participat la Jocurile Mondiale Militare și am reprezentat armata. Visul meu este să urc pe podium la Olimpiadă. Din momentul în care cei de la Universitate îmi permit să mă dezvolt și eu pe plan profesional, să mă ocup de box și să aduc și rezultate, nu am probleme”, a spus, conform sportsnet.ro, Adrian Buhaniuc.

Medaliat cu bronz la JMM, Buhaniuc a adăugat: ”Uniforma militară îmi place mai mult decât echipamentul de box, pentru că arată bărbăția, duritatea, maturitatea, arată cum ar trebui să fie un barbat”.

Obiectiv: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Claudia Nechita și-a îmbogățit și ea palmaresul la Jocurile Mondiale Militare. Medalia de bronz obținută la categoria 57 kg îi dă speranțe la o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Anul acesta, pugilista s-a clasat pe locul cinci la Jocurile Europene de la Minsk.

“Este cea mai importantă medalie de până acum. A fost o competiție foarte frumoasă și destul de grea, cu multe țări și sportive foarte bune. A fost o competiție chiar mai tare decât un Campionat European. Îmi dă mare încredere această medalie, vreau să ma calific la Jocurile Olimpice”, a precizat Claudia Nechita.

Sportiva care a obținut medalia de bronz la Jocurile Mondiale Militare a adăugat: ”După Jocurile Europene de la Minsk, acum Jocurile Militare, mă pregătesc pentru Olimpiada cea mare. În echipamentul de box mă simt mai bine acum, mai târziu probabil va fi uniforma militară”.

Biletele pentru Tokyo se împart la Londra și la Paris

Boxerii români vor lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în cadrul a două turnee ce vor avea loc anul viitor.

Turneul European se va desfăsura în aprilie 2020, la Londra, în vreme ce Turneul Mondial va avea loc în mai 2020, la Paris.

FOTO: sportsnet.ro

Citeşte şi:

Simona Halep și Darren Cahill, la psiholog! ”Am avut o conversație grozavă”

Rivale pe teren și în afara lui, Simona Halep și Sorana Cîrstea au făcut front comun, postând același mesaj de susținere a șefului FRT, Ion Țiriac

Medic amenințat de spectatori, pentru că a pus capăt unei lupte. ”Mă tem pentru siguranța mea”

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie