MENIU CAUTĂ
29 Mai. 2018 15:14

Suporterii de la Energie Cottbus i-au imitat pe cei de la Ku Klux Klan! ”Inuman, dezgustător și intolerabil!”

Distribuie

Suporterii de la Energie Cottbus i-au imitat pe cei de la Ku Klux Klan! ”Inuman, dezgustător și intolerabil!”.

Energie Cottbus, echipă la care au jucat, cu ani în urmă, și românii Laurențiu Reghecampf, a promovat din Regionalliga în 2 Bundesliga. 

În barajul de promovare, Energie Cottbus a întâlnit-o pe Weiche Flensburg. În tur, pe 24 mai, Energie a btut-o pe Weiche cu 3-2 în deplasare. În retur, pe 27 mai, a fost 0-0, iar Energie a promovat în eșalonul secund.

Suporterii de la Energie Cottbus i-au imitat pe cei de la Ku Klux Klan

Ca să sărbătorească promovarea, suporterii celor de la Energie au apelat la un gest scandalos. Au mărșăluit pe străzi cu „coifuri' identice cu cele purtate cu mulți ani în urmă de Ku Klux Klan, iar mesajul purtat de ei era „Răul se ridică!'.

Conducerea clubului s-a delimitat de fanii care au ales să sărbătorească astfel, catalogând gestul lor: „inuman, dezgustător și intolerabil'. Șefii au promis că fanii care vor fi descoperiți vor fi pedepsiți cu interzicerea pe viață pe stadionul echipei Energie Cottbus.

„Regretăm că o mână de oameni, prin acțiunile lor, ne-au stricat bucuria victoriei și au stricat imaginea miilor noastre de susținători și ale clubului', au mai spus șefii clubului.

La Cottbus, oraș cu aproximativ 100.000 de locuitori, tensiunile etnice au explodat în primăvara acestui an după ce în zonă și-au făcut apariția refugiați sirieni.

„Ku Klux Klan' a fost o organizație rasistă, care a apărut în jurul anului 1865 pe teritoriul statului american Teenessee, care susținea teoria superiorității rasei albe și care s-a făcut vinovată de multe omoruri. Ei purtau pe cap „coifuri' albe, pentru a nu fi recunoscuți și pedepsiți pentru faptele lor.

Rasismul a apărut tot mai des în ultima perioadă pe diverse stadioane din lume.


Citește și: VIDEO/Ovidiu Șarpe, românul care a fugit pe vas în Marea Britanie, în anii 80. Acum deține mai multe afaceri românești

Comentarii