Mergi direct la conținut »
Teroriștii care au comis atentatul din Barcelona voiau să pună o bombă la Camp Nou în timpul unui meci
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Teroriștii care au comis atentatul din Barcelona voiau să pună o bombă la Camp Nou în timpul unui meci

Teroriștii care au comis atentatul din Barcelona voiau să pună o bombă la Camp Nou în timpul unui meci

Teroriștii care au comis atentatul de pe La Rambla voiau să pună o bombă la Camp Nou în timpul unui meci care urma să aibă loc trei zile după atacul de pe bulevardul din Barcelona. De asemenea, un alt atac urma să aibă loc la o discotecă din metropola catalană și la catedrala Sagrada Familia, scrie presa spaniolă.

Jihadiştii care au comis pe 17 august atentatul de pe bulevardul La Rambla și au ucis 15 persoane, au strâns informaţii despre partida pe care FC Barcelona urma să o joace cu Betis Sevilla pe 20 august 2017 şi au vizitat un magazin de pe Camp Nou.

Procurorii au constatat, în urma analizei datelor de pe telefonul mobil al unuia dintre membrii celulei teroriste, Mohammed Hichamy, că, în plus faţă de intenţia unui atac la stadionului clubului FC Barcelona, teroriștii plănuiau un atentat cu maşină capcană asupra Turnului Eiffel din Paris şi a bazilicii Sagrada Familia din Barcelona.

În memoria acelui telefon au fost găsite căutări pe internet despre Camp Nou, efectuate în săptămâna de dinaintea atentatelor, pentru a fi obţinute informaţii despre orare, sistemele de acces şi imagini cu stadionul.

Anchetatorii au găsit de asemenea şi doua înscrisuri ale imamului de Ripoll (provincia Girona), Abdelbaki es Satty, mort în explozia unei case din localitatea Alcanar unde teroriştii produceau explozivii.

Aceste înscrisuri reprezintă o schiţă a unei revendicări pentru un atentat, întrucât încep cu expresia ”Noi, soldaţii Statului Islamic …” şi au ca dată 20 august 2017.

Anchetatorii mai suspectează că teroriştii intenţionau să atace o discotecă din Barcelona, întrucât au căutat pe internet informaţii despre localuri de noapte pentru homosexuali şi despre sala de concerte Razzmataz, citează Agerpres agenția spaniolă EFE.


Citește și: Temperaturile ar putea depăși 50 de grade Celsius în Spania și Portugalia, record absolut pentru Europa


 

Close
Închide
  Close