MENIU CAUTĂ

TURNEUL CAMPIOANELOR. Simona Halep, învinsă a șasea oară (din 6!) de Maria Șarapova! Pe româncă n-a ajutat-o nici măcar antrenorul Darren Cahill! Ar fi putut fi a 50-a victorie pentru numărul 2 WTA în 2015! Partida din Grupa Roșie a avut schimburi spectaculoase, în mare viteză! Calificarea în semifinale, în pericol! BLOG&VIDEO&FOTO

Distribuie

[gallery ids="1346234,1346235,1346236,1346237,1346238,1346239"]

TURNEUL CAMPIOANELOR – SINGAPORE

GRUPA ROȘIE

SIMONA HALEP (1)MARIA ȘARAPOVA (3) 4-6, 4-6

AGNIESZKA RADWANSKA – FLAVIA PENNETTA 6-7 (5), 3-6
Cu două eșecuri, poloneza Agnieszka Radwanska a ieșit din calculele calificării în semifinale, având doar șanse teoretice. Italianca Flavia Pennetta trebuie să câștige ultimul meci, cu Maria Șarapova, deja calificată, pentru a merge mai departe.

Simona Halep n-a reușit să o învingă pe Maria Șarapova nici de aceasă dată, având un palmares trist în fața ei: 0-6, cu doar trei seturi câștigate! În Grupa Roșie de la Turneul Campioanelor, la capătul a unei ore și 54 de minute, rusoaica s-a impus meritat, cu un dublu 6-4.

Pentru a merge în semifinale, Simona Halep, principala favorită a competiției din Singapore, trebuie s-o învingă, joi, pe poloneza Agnieszka Radwanska, cea care mai deține doar șanse teoretice de a merge mai departe.

Simona Halep riscă să nu treacă de grupe, dacă nu o bate pe Radwanska. 

FINAL

GAME 20 – Șarapova face break și merge în semifinale: 4-6.

Rusoaica tremură pentru victorie. A chemat antrenorul. ”Rămâi disciplinată”, i-a spus tehnicianul.

GAME 19 – Break Simona, care va avea serviciul, pentru a rămâne în meci: 4-5.

GAME 18 – Simona se menține în partidă: 3-5.

BNP Paribas WTA Finals 2015 in Singapore

GAME 16 – Meciul curge spre o victorie a Șarapovei, în ciuda breakului reușit de Simona: 2-5.

Halep spagat

Halep lojă1

GAME 15 – Șarapova a mai câștigat un raliu. Rusoaica e pe tot terenul, Simona pare epuizată. Managerul româncei, Virginia Ruzici, și ceilalți din staff sunt fără soluții: 1-4.

Halep lojă

GAME 14 – Simona rămâne în meci. În loja ei este liniște: 1-3.

Halep antrenor1

Darren Cahill a venit iarăși, să-i dea sfaturi. ”Fiind concentrată la fiecare punct. Fii agresivă la retur”, i-a transmis australianul.

GAME 13 – Șarapova domină, s-a desprins: 0-3.

Halep nervoasă

GAME 12 – Simona rezistă greu presiunii. Și-a pierdut serviciul, după egalitate. Simona a fost nemulțumită de jocul ei: 0-2.

GAME 11 – Game alb făcut de Șarapova. Simona a luat pauză de vestiar, după primul set: 0-1.

BNP Paribas WTA Finals 2015 in Singapore

SETUL 2

GAME 10 – Două duble greșeli comise Simona. Maria a fost agresivă la retur. Rusoaica a avut 40-15, dar a fructificat abia a treia minge de set: 4-6.

Halep antrenor

Simona Halep a apelat la sfaturile lui Darren Cahill. Sportiva noastră a dat din cap a neîncredere.

GAME 9 – Duelul este dârz, epic! Maria a mai comis o dublă greșeală, a cincea de până acum, dar Simo n-a profitat. Șarapova revine de la 0-30. La 15-30 a avut loc schimbul turneului, care i-a revenit rusoaicei: 4-5.

Halep statistica serviciu

GAME 8 – Loviturile Mariei sunt năprasnice. Simona a făcut un game defensiv, dar s-a salvat, revenind de la 15-30: 4-4.

GAME 7 – Șarapova și-a făcut serviciul după egalitate: 3-4.

GAME 6 – Simona își face serviciul ușor. Partida este echilibrată, nu se știe spre cine va înclina balanța: 3-3.

Halep Steag

GAME 5 – Șarapova este nemiloasă la serviciu. Românii sunt mulți în tribune și arată steagul: 2-3.

GAME 4 – Schimburile au viteză și spectaculozitate. Simona a egalat: 2-2.

Halep sani

Simona, la serviciu CAPTURĂ VIDEO

GAME 3 – Simona nu-și lasă adversara să se desprindă. Face rebreak, la 15: 1-2.

GAME 2 – Simona rezistă mai bine în dueluri. Simona nu își face serviciu. În tribună se află părinții săi, între care s-a intercalat primarul Emanoil Savin. Cei care fac transmisia au scris ”Tania” în dreptul numelui mamei sportivei. Pe femei o cheamă însă ”Stania”: 0-2

Halep familon

Emanoil Savin îi desparte pe Stania și pe Stere Halep

GAME 1 – Maria a început la serviciu și a câștigat game-ul. Se anunță un meci de mare luptă: 0-1.

Pentru Simona Halep, Maria Șarapova reprezintă definiția ”Bestiei”. Mai mult chiar și decât Serena Williams. Rusoaica este singura jucătoare în fața căreia Simona n-a câștigat niciodată, palmares 0-5, cea mai dureroasă înfrângere suferind-o în 2014, în finala de la Paris, de la Roland Garros. Doar că în timp ce Șarapova este în cădere, Halep este în urcare. Iar viitorul îi aparține româncei, cu patru ani mai tânără, și nu rusoaicei.

Site-ul wtatennis.com a prefațat marele duel, care este programat într-o perioadă în care Halep (24 de ani) vine după o pauză luată după US Open, iar Șarapova (28 de ani) n-a jucat la ultimul turneul de Mare Șlem, din pricina unei accidentări. 

(1) Simona Halep (ROU #2) vs (3) Maria Sharapova (RUS #4)
Head-To-Head: Sharapova leads Halep, 5-0

1) Halep a fost ”on fire”, în primul ei meci din Grupa Roșie, duminică.
Simona Halep a avut nevoie doar de o oră și 10 minute, pentru a o bate pe Flavia Pennetta, scor 6-0, 6-3, revanșa semifinalei pierdute de la US Open. 

2) Șarapova a obținut o victorie specială, la primul său meci.
Jucând primul ei meci complet de la Wimbledon încoace, Șarapova s-a bătut aproape trei ori cu poloneza Agnieszka Radwanska, în primul meci, 4-6, 6-3, 6-4.

3) Una dintre Halep sau Sharapova se poate califica în semifinale încă de astăzi.
Sunt câteva scenarii în care cele două se pot califica mai departe:
– Dacă Pennetta o bate pe Radwanska, Halep se poate califica învingând-o pe Șarapova.
– Dacă Radwanska o bate Pennetta, Sharapova se poate califica învingând-o pe Halep.
– În funcție de rezultatul din celălalt joc, Halep se poate califica, dacă o bate pe Sharapova în două seturi.

4) Șarapova domină duelurile directe, dar…
Șarapova a câștigat toate cele dispute directe, dar Halep a împins-o în ultimele trei dăți să joace trei seturi, toate meciurile fiind disputate anul trecut, la Madrid, la Roland Garros și la Cincinnati. 

5) Halep a făcut minuni în grupe, anul trecut.
Halep a făcut minuni anul trecut, trecând de Serena Williams, liderul mondial egalând cea mai urâtă înfrângere a carierei. Halep a devenit prima româncă din istorie care a bătut un lider mondial.

6) Halep a început să facă minuni și anul acesta.
„Am gânduri pozitive despre acest meci”, a spus Halep. ”Pot pierde sau câștiga. Rezultatul nu este important. Vreau să joc cel mai bun tenis al  meu împotriva ei, mai bine decât la Openul francez, de anul trecut. Știu cum să joc acum împotriva ei! Sper și cred că voi avea șanse împotriva ei. E momentul potrivit să joc împotriva ei”.

7) Șarapova atinge o cifră împresionantă.
Șarapova poate obține a 20-a victorie a cariere la Turneul Campioanelor (palmares 19-10). Dintre jucătoarele active, Serena Williams, absentă, are cele mai multe succese, 26. 

8) Halep are de atins o cifră impresionantă.
Halep este la doar un meci de cea de-a 50-a victorie a anului (are un palmares de 49-15). Doar alte două jucătoare au mai atins această cifră: Serena Williams și Angelique Kerber – ambele cu câte 53.

9) Halep caută cea mai tare victorie a anului.
Până acum, cae mai tare victorie a Simonei Halep a fost împotriva numărului 5 WTA, Caroline Wozniacki, la Dubai (semifinale). Are 0-2 în jocurile cu Top 4, pierzând la Serena Williams, la Miami și la Cincinnati.

10) Sharapova caută și ea cea mai tare victorie din 2015.
Cea mai valoroasă victorie a Șarapova este succesul împotriva numărul 5, daneza Caroline Wozniacki, la Madrid, în semifinale. Are palmares negativ cu adversarele din Top 4, 0-2. A pierdut la Serena Williams, la Australian Open și la Wimbledon. 

 

Citește mai multe despre Maria Șarapova pe Libertatea.

Comentarii