Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Paștele internațional al dinamoviștilor. Un creștin ortodox, Dan Nistor, l-a invitat la el acasă pe unul catolic, nigerianul Simon Zenke, și au sărbătorit românește!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > VIDEO/ Paștele internațional al dinamoviștilor. Un creștin ortodox, Dan Nistor, l-a invitat la el acasă pe unul catolic, nigerianul Simon Zenke, și au sărbătorit românește!

VIDEO/ Paștele internațional al dinamoviștilor. Un creștin ortodox, Dan Nistor, l-a invitat la el acasă pe unul catolic, nigerianul Simon Zenke, și au sărbătorit românește!

Dinamo a avut meci în play-out sâmbătă seară, 2-1 la Voluntari, iar Mircea Rednic i-a premiat pe fotbaliștii săi cu încă o zi liberă suplimentară. Pot petrece Paștele în tihnă, de-abia marți după amiază revin la pregătiri.

De Eduard Apostol,

Căpitanul echipei, Dan Nistor, l-a luat sub aripa sa pe Simon Zenke și, mai mult, l-a invitat acasă la el, la Rucăr, de Paște. Românul e ortodox, nigerianul e catolic. Zenke – al cărui nume se traduce prin „Regele” în dialectul tribului de care aparține în țara natală – s-a amuzat de obiceiul ciocnirii ouălor roșii. A avut un adevărat concurs cu coechipierul său și cu fiul acestuia.

Africanul a fost impresionat nu doar de mâncarea tradițională din care s-a înfruptat, ci și de peisajul superb de la Rucăr.

„Dan e fratele meu mai mare aici, mă ajută mereu. Știu sigur că dacă am vreo problemă, el va fi lângă mine și voi rezolva. Are o familie extraordinară, iar voi, românii, aveți o țară minunată. Sunteți oameni buni și vreau să vă urez Paște fericit. Tuturor românilor, dinamoviști sau alți fani ai altor echipe”, a comentat Zenke pentru Libertatea.


Citește și:

Cornel Dinu, supărat că se joacă fotbal în ziua de Paște: „Nici pe vremea lui Ceaușescu nu erau meciuri de Paște”

Close
Închide
  Close