De Alina Vlad,

Există modalităţi simple de a face economie de carburant. Pentru şoferii care vor să cheltuiască mai puţin, Comisia Europeană şi Asociaţia Europeană a Companiilor Petroliere a întocmit o listă de sfaturi în acest sens.
1. Menţineţi-vă autovehiculul în stare bună de funcţionare şi verificaţi periodic nivelul de ulei. Maşinile bine întreţinute funcţionează mai eficient şi ajută la reducerea emisiilor de CO2.
2. Verificaţi lunar presiunea anvelopelor. Cele insuficient umflate pot creşte consumul de carburant cu până la 4%.
3. Îndepărtaţi greutăţile inutile din portbagaj sau de pe locurile din spate. Cu cât mai greu este autovehiculul, cu atât mai mult trebuie să tureze motorul, sporind consumul de combustibil.
4. Închideţi geamurile, în special la viteză mare şi demontaţi portbagajul de pe maşină, dacă nu-l folosiţi. Acest lucru reduce rezistenţa la vânt şi poate micşora consumul de carburant şi emisiile de CO2 cu până la 10%.
5. Folosiţi aerul condiţionat numai dacă este necesar. Acesta măreşte consumul de carburant şi emisiile de CO2 cu până la 5%.
6. Începeţi să conduceţi imediat ce aţi pornit motorul şi opriţi-l dacă staţionaţi mai mult de un minut. Motoarele moderne sunt concepute pentru a porni imediat, reducând astfel consumul de carburant.
7. Conduceţi cu viteză rezonabilă şi, mai presus de orice, conduceţi uşor. De fiecare dată când acceleraţi sau frânaţi brusc, motorul foloseşte mai mult carburant şi eliberează mai mult CO2.
8. Când acceleraţi, schimbaţi treptele de viteză cât mai repede, treptele mai mari de viteză sunt mai economice.
9. Încercaţi să anticipaţi fluxul de trafic. Fiţi atenţi la circulaţie de la o distanţă cât mai mare, pentru a evita frânarea inutilă şi pentru a porni în funcţie de fluxul traficului.
10. Luaţi în considerare împărţirea maşinii împreună cu colegii de serviciu. Astfel, se reduce traficul şi scade şi consumul de carburant.
Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail [email protected]

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente