MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Un student din Iași a murit la ștrand în urma unui concurs stupid! „M-am născut învingător, mor învingător”

Distribuie

Un tânăr din Iași a murit înecat la ștrand, după un concurs stupid. Băiatul a concurat cu alți tineri pentru a vedea cine își ține mai mult respirația sub apă. A câștigat concursul, dar și-a pierdut viața, pentru că echipajele de urgență au declarat decesul după câteva zeci de minute de resuscitare. În afară de gest, cu atât mai șocant este și mesajul pe care l-a scris tânărul înainte să moară „M-am născut învingător, mor învingător".

Tânărul a murit miercuri la ștrandul municipal Iași. Tânărul venise împreună cu câțiva prieteni să se răcorească, însă totul s-a terminat cum nu se poate mai prost. Ce s-a întâmplat exact este greu de spus.

În timp ce unii spun că tinerii concurau pentru a vedea cât pot rezista sub apa, alții spun că totul a fost un accident. Ștrandul municipal are salvamar, iar ancheta poliției și a primăriei va stabili dacă a intervenit sau nu la timp.

„La ștrand este un singur salvamar angajat și sunt două bazine funcționale. Așteptăm raportul Poliției pentru a vedea care au fost cauzele care au dus la producerea nefericitului incident”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Iași, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Polițiștii ieșeni au fost sesizați cu privire la faptul că la ștrand este o persoană înecată. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Din ce am auzit vorbind tinerii, trei sau patru se întreceau, care poate sta mai mult sub apă. Săreau în apă și voiau să vadă cât de mult rezistă. Tânărul mort nu a mai ieșit”, a precizat un martor.

Tânărul care a murit ieri la ștrand se numește David Luntrariu și este de loc din Botoșani. Recent a participat la cursul de absolvire, finalizând studiile la Universitatea Tehnică „Ghorghe Asachi” din Iași. În urmă cu câteva zile, tânărul a postat pe Facebook o fotografie de la curs însoțită de un mesaj, acum devenit macabru: „M-am născut învingător, mor învingător”.

Sursa imaginilor: ziaruldeiasi.ro


Citește și: Nicio anchetă la liceul din Sascut, în cazul elevilor aduși la mitingul PSD din Iași, deși ministrul Educației știe că e în curs


Citește mai multe despre inecat pe Libertatea.

Comentarii