De Dragoș Tănase,

Sub titlul „Ancheta în cazul elevilor prezenți la mitingul PSD de la Iași n-a avut loc vreodată, dar ministrul Educației crede că e în curs„, Diana Oncioiu acuză faptul că Inspectoratul Școlar Județean Bacău (ISJ) nu a considerat situația o încălcare flagrantă a regulamentelor.

Mai mult, școlii nu i s-a solicitat să demareze o anchetă disciplinară. Inspectorul general Florin Lazăr i-a cerut directorului liceului, Alin-Mihai Paris, doar o informare legată de prezența elevilor din Sascut la mitingul PSD.

Măsura a fost dispusă chiar în prima săptămână de după miting, pe fondul imaginilor video apărute într-un material Recorder. Apoi, inspectorul general a hotărât să preia personal cazul.

Solicitat să prezinte respectiva informare, directorul liceului a decis, personal, că nu se impune o anchetă disciplinară pentru că elevii ar fi fost într-o excursie de Ziua Europei și nu la mitingul PSD.

Niciunul dintre elevii contactați de reporterul Dela0.ro pentru a documenta urmările cazului nu știa însă de excursie, nici măcar cei care au fost la Iași. Unii dintre elevi au susținut că excursia ar fi fost, de fapt, cu prilejul banchetului de final de an școlar.

Mușamalizarea locală a căpătat anvergură națională la o lună de la miting, atunci când inspectorul general Florin Lazăr i-a comunicat ministrului Educației Ecaterina Andronescu că există o anchetă în curs.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Astfel, spunându-i că deplasarea din 9 mai ar fi vizată de o anchetă școlară, pentru a elucida circumstanțele prezenței elevilor din Sascut în Iași, un inspector general a dezinformat, practic, un ministru.

Ecaterina Andronescu a declarat ulterior, pentru Dela0.ro, că primarul PSD din Sascut i-ar fi luat pe sus pe elevi și că directorul școlii nu trebuia să accepte situația, dar și că din acest motiv, cel mai probabil, își va pierde funcția.

Peste 20 de elevi de liceu din Sascut, județul Bacău, au fost filmați la mitingul PSD de la Iași din 9 mai.

Imaginile au apărut într-un videoreportaj Recorder. Directorul școlii, membru PSD, neagă împrejurarea și spune că liceenii erau în excursie de Ziua Europei. Profesori, elevi și alte persoane din comună susțin însă – cu probe certe – că nu a fost vorba de nicio excursie.

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

Spre finalul materialului filmat apare și un grup de elevi, care spun că sunt în clasa a X-a și a XI-a și au venit la manifestație cu școala. Printre minori, o profesoară insistă însă că elevii sunt în excursie.

Reporterul Recorder îi atrage atenția că elevii pleacă totuși cu autocarele PSD. Băieții care apar în imaginile video sunt elevi ai Liceului Tehnologic „Jacques M. Elias” din Sascut, județul Bacău.

Vezi la minutul 16.17:

Ulterior, confruntați cu propriile fapte, factorii de decizie școlari și edilitari din Sascut neagă acum că deplasarea elevilor ar fi vizat participarea la miting.

FOTO: captură VIDEO Recorder


Citește și:
Încă un caz grav de intimidare a presei: Jurnalista Diana Oncioiu, amenințată pentru investigațiile legate de afacerile private ale Bisericii!

Anchetele care sperie Biserica. Motivele pentru care a fost amenințată jurnalista Diana Oncioiu

Jurnalista Diana Oncioiu, despre legea tăcerii în Biserică: „Oamenii buni pot fi complici prin tăcerea lor la lucruri care nu sunt în regulă”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, despre mesajul primit de jurnalista Diana Oncioiu: „Niciun om trăitor în Biserică nu poate comite gestul abominabil al amenințării cuiva cu moartea”


Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor