Mergi direct la conținut »
A devenit sclava sexuală a jihadiștilor și avut un șoc atunci când a aflat identitatea atacatorilor săi
Ştiri Libertatea > Ştiri > A devenit sclava sexuală a jihadiștilor și avut un șoc atunci când a aflat identitatea atacatorilor săi

A devenit sclava sexuală a jihadiștilor și avut un șoc atunci când a aflat identitatea atacatorilor săi

O victimă a ISIS a decis să își publice povestea de viață terifiantă și a apelat la ajutorul jurnalistei Alexandra Cavelius pentru acest lucru.

De Ioana Motoc,

Tânăra yazidi era minoră atunci când a fost răpită din localitatea natală din nordul Irakului. Niciuna dintre femeile sau adolescentele din sat nu a reușit să fugă: „Eram atât de oarbe. Nu ne dădeam seama că suntem în pericol. Apoi, într-o după-amiază, la 4, luptătorii ISIS le-au spus conducătorilor satului nostru că nu vor face nimic dacă nu le vor aduce toate fetele până în ora 6. În două ore au vrut ca toate fetele să ajungă la ei. Șeful satului ne-a spus să încercăm să fugim.”

61780052

Din nefericire, Shirin (pseudonimul cu care a decis să se semneze) a ajuns pe mâna jihadiștilor, aceasta fiind abuzată timp de câteva luni.

În primă fază, bărbații purtau măști, ajungând, în cele din urmă, să renunțe la ele. Tânăra i-a recunoscut pe atacatori: erau chiar vecinii săi: „Când le-am văzut fața pentru prima dată, abia atunci am realizat că mă uitam la fețele foștilor mei vecini… Kurzii musulmani, arabii și yazidi erau ca o mare familie înainte de asta. Dupa ce jihadiștii au preluat puterea, însă, vecinii noștri nici nu au mai vrut să mănânce cu noi, brusc. Muncitorii, profesorii și doctorii – toți vecinii noștri arabi păreau să fi aderat la Statul Islamic.”

Adolescenta a fosta tratată ca un obiect, ajungând să fie vândută de 9 ori ca nevastă, printre soții săi numărându-se și un bărbat de 90 de ani care a lăsat-o însărcinată.

Toate femeile erau bătute, violate de bărbați drogați și lăsate de multe ori flămânde: „Fiecare viol s-a simțit ca și cum aș fi fost tăiată pe dinăuntru, ca și cum fiecare organ ar fi fost rănit, a fost așa o durere, o umilire! Abdomenul meu ardea, ca și cum cineva presa sticlă tăiată între picioarele mele.”

Shirin a reușit să scape cu ajutorul ultimului său soț, care a ajutat-o să fugă în Germania, însă consecințele experienței sale se vor simți toată viața. Tânăra intră în panică la vederea oricărui bărbat și a încercat să se sinucidă.

 

 

Close
Închide
  Close