MENIU CAUTĂ

A renunţat la baschet pentru hip-hop

Distribuie

Libertatea a descoperit în Seattle un ploieştean care încearcă să se afirme în hip-hop-ul american, cântând în engleză şi în română. Fost baschetbalist, Andrei Roşca a abandonat sala de sport pentru studioul de înregistrări.

Andrei Roşca, ploieşteanul cunoscut pe terenurile de baschet ca ”Dinamită” şi pe scenă ca ”Drei Ros”, s-a născut în 1984. La 15 ani s-a mutat cu familia în Seattle, statul Washington. Nu şi-a uitat niciodată originile, astfel că a venit acasă ori de câte ori a avut ocazia. Baschetul i-a prilejuit întoarcerea la Ploieşti în 2004, când a participat la streetball- ul organizat de campioana Asesoft, unde a câştigat concursul de slam-dunk, şi la Târgovişte, pentru a evolua pentru echipa locală, trei ani mai târziu. În SUA, a jucat baschet la liceu, apoi la colegiu, visând să ajungă în liga profesionistă. Cel mai sus a evoluat la Everett Explosion, în liga semi-pro IBL.

4319-228887-r2.jpg 4319-228888-r3.jpg
Românul Drei Ros cântă înconjurat de fete frumoase  Andrei (dreapta), alături de Burre Collins (stânga) şi de Dyce Dylli

4319-228890-r5.jpg

Colaborează cu un american

Până anul trecut, Andrei privise hip-hop-ul ca un hobby. În 2004, după moartea tatălui său, a înregistratalbumul ”Între viaţă şi moarte” şi l-a dedicat părintelui său. Un an mai târziu, şi-a făcut în Seattle, mai mult în joacă, propriul studio de înregistrări, Boss Bizznis. A început să colaboreze cu americanul Burre Collins, un hip-hopper din zonă. Anul trecut, din cauza durerilor la spate a hotărât să se lase de sport şi să se apuce serios de muzică.

4319-228891-aa.jpgAndrei Roşca – Drei Ros pentru hip-hopperii americani – a încercat un stil nou, combinând engleza cu româna. La începutul acestui an a lansat piesa ”Get Throwed”, în duet cu Dyce Dylli, un cântăreţ din California, iar de câteva zile se mândreşte cu un al doilea clip, cel pentru piesa ”Hip-Hop Party”. Luna viitoare, Drei Ros îşi va mări discografia cu încă o piesă, filmată la Timişoara şi în care cântă alături de bănăţeanul Skizzo Skillz.

Vrea să cânte pentru Asesoft Ploieşti

4319-228892-pl.jpgÎn videoclipul piesei ”Get Throwed”, Andrei Roşca apare la un moment dat cu un tricou pe care scrie Ploieşti. ”Îmi place să cred că îmi reprezint tot timpul oraşul. De-abia aştept să-mi fac lansarea acasă. Mi-aş dori să cânt în deschidere la un meci al echipei CSU Asesoft, pentru că sunt un mare fan. Chiar le-am compus o melodie când locuiam în România. De asemenea, în- tr-unul din viitoarele clipuri voi purta tricoul lui Toni Alexe, iar melodia îi va fi dedicată. Ştiu că s-au împlinit 5 ani de când a murit. Nimeni nu a uitat ce a făcut în baschet pentru România, Ploieşti şi Asesoft…”, ne-a declarat Andrei Roşca.

Comentarii