Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

A treia victimă a accidentului din Apuseni! Femeia care a aşteptat în zadar ficatul după care plecase echipa de transplant a fost înmormântată azi

Zeci de rude, prieteni și foști colegi de serviciu, au condus-o pe ultimul drum pe cea care a fost Floarea Mihai. Femeia suferea de o necruţătoare boală a ficatului, fiind pe lista de transplant încă din 2011. A avut două ocazii să primească un organ sănătos, însă șansa nu a fost de partea ei.

Prima oară, organul i-a fost respins de organism, iar a doua oară, luna trecută, când ficatul nu a mai ajuns la ea, din cauza accidentului aviatic. Pacienta nu își pierduse speranța, nici după toate aceste întâmplări neplăcute, și era convinsă că se va găsi un alt donator compatibil și pentru ea, spun apropiații.

Toți cei care au cunoscut-o au numai cuvinte frumoase de spus la adresa ei. O descriu ca pe o femeie frumoasă, inteligentă, cochetă și creativă. Zeci de ani a lucrat la fabrica de confecții textile Argeșana din Pitești, în cadrul Compartimentului Creație.

„Am lucrat împreună ani la rând. Doamna Flori, așa cum îi spuneam noi, a lucrat la Creație. Era o expertă în tot ceea ce făcea. Când am aflat că e bolnavă am rămas mută, pentru că avea o viaţă şi o alimentaţie echilibrate”, a povestit cu ochii înlăcrimați Elena Cojocaru, fostă colegă de servciu.

Floarea Mihai a ținut legătura telefonic în permanență cu foștii colegi. Chiar în urmă cu o săptămână a apelat-oe pe doamna Iulia, fostă colegă de birou. „Am vorbit când s-a externat din spital. Tot trăgea speranțe că va veni și salvarea ei. Transplantul era singură soluție pentru ea. Nu mi-a spus nicio secundă că ar fi supărată că nu s-a putut realiza operația din cauza accidentului. Din contră, se gândea la bieții oameni care și-au pierdut viețile atunci”, a spus fosta colegă.

Ieri după-amiază, Floarea Mihai a fost înmormântată la cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești.

Close
Închide
  Close