Mergi direct la conținut »
Accidentul din Salina Slănic, cercetat de către procurori pentru vătămare din culpă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Accidentul din Salina Slănic, cercetat de către procurori pentru vătămare din culpă

Accidentul din Salina Slănic, cercetat de către procurori pentru vătămare din culpă

Cazul accidentului în care a fost implicat un microbuz cu peste 20 de turiști israelieni a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care fac cercetări pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. În urma acestui accident mai puțin obișnuit, 17 dintre turiști au rămas internați în spital.

De Cristian Simion,

În urma accidentului produs într-o galerie a minei de sare de la Slănic Prahova a fost deschis un dosar penal de către procurorii Parchetului de pe lângă JudecătoriaVălenii de Munte, iar ulterior cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Raluca Brezeanu.

Șoferul microbuzului este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, iar numărul victimelor nu este deloc unul mic: 22 de oameni au ajuns la spital, duminică, iar după ore de investigații medicale, doctorii au decis internarea a 17 dintre răniți.

Între timp, polițiștii au anunțat și alte instituții, precum Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul Teritorial de Muncă sau Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, care fac verificări.

Duminică după-amiază, un microbuz s-a răsturmat pe o parte într-o galerie săpată în mina de sare de la Slănic, 22 de oameni, între care opt copii, fiind răniți.

Primele cercetări au arătat că șoferul firmei provate care asigură transportul turiștilor către salina situată la peste 200 de metri sub pământ a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă. În plus, din microbuz au fost scoase 25 de persoane, cu cinci mai multe decât numărul de locuri al autovehiculului.

Citește și: Ștefan Bănică Jr. a ajuns la Spitalul Floreasca. Medicii au făcut primele declarații despre starea de sănătate a artistului

Close
Închide
  Close