Mergi direct la conținut »
Adolescentul român care la 14 ani vrea sa își facă o afacere cu capre
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Adolescentul român care la 14 ani vrea sa își facă o afacere cu capre

Adolescentul român care la 14 ani vrea sa își facă o afacere cu capre

Vlăduț Ciobanu are 14 ani, trăiește în Pietroșița și visează să își facă o afacere cu capre. Când avea 12 ani, și-a cumpărat prima capră, iar acum a ajuns să crească singur 16 animale. 

Ziua lui Vlăduț începe foarte devreme, în jurul orei 6:00 pe timp de vară și în jurul orei 5:00, iarna. Pentru băiatul care s-a născut în Pietroșița, județul Dâmbovița, la poalele Bucegilor, munca grea este o obișnuință.

De când era mic, Vlăduț a fost preocupat de creșterea animalelor. A crescut găini, iepuri, porumbei, oi și cocoși pitici, cu care făcea comerț prin comună. La doar 12 ani el s-a hotărât să-și cumpere o capră din bani strânși și primiți de la familie.

Își dorea o capră pentru ca aceasta i-ar fi putut ușura treaba curățând gardul de buruieni în locul lui. Și pentru că a vrut ca animalul să nu fie singur, a cumpărat două capre. Și în următorii 2 ani, Vlăduț a ajuns să aibă 16 capre.

Băiatul care la anul va susține examenul de Evaluare Națională, își dorește o afacere cu capre. Nu cere bani de buzunar și și-a cumpărat multe lucruri din banii obținuți de pe urma caprelor. Vinde lapte, brânză făcută de mama lui și zer.

Citește povestea lui Vlăduț mai departe pe scoala9.ro.


Bunicul trăsnit, omul care i-a schimbat destinul Denisei Golgotă, dublă medaliată la Europenele de gimnastică. Bătrânul Golgotă a construit o farfurie zburătoare!


 

Close
Închide
  Close