După un spectacol oferit de or­ganizatori în centrul istoric al Sibi­u­lui, concurenţii au avut de străbătut sute de kilometri în munţii din apropierea fostei capitale cultural euro­pene.
Sute de spectatori au venit să îi vadă pe cei fix 210 concu­renţi ai raliului RedBull roManiacs ce s-a desfăşurat săptămâna a­ceas­ta la Sibiu. În cele cinci zile de competi­ţie, toţi cei adunaţi să îi încurajeze sau pur şi simplu să îi vadă pe par­ticipanţii din întreaga lume au avut parte de momente spectaculoase, de neuitat.3756-90957-motoare.jpg

Organizatorii au vrut să impresioneze prin show-ul oferit în centrul oraşului Sibiu, atât la start, cât şi la finalul întrecerii. În prima zi de concurs, bulevardul principal a fost închis, iar concurenţilor le-a fost amenajat un traseu cu obstacole artificiale.

3756-90958-motorpica.jpgÎncepând cu a doua zi de concurs, competiţia s-a mutat în munţi. Un traseu foarte dificil, cu urcări şi coborâri ex­trem de grele, cu zeci de obstacole sau cu por­ţiuni foarte provocatoare din punct de vedere tehnic le-a ridicat probleme până şi celor mai experimentaţi dintre participanţi.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre participanţi au reuşit să ter­mi­­ne teferi toa­te e­ta­pele concur­su­lui. Com­­pe­ti­ţia s-a în­­cheiat cu un nou moment spectaculos. Con­cu­­ren­ţii au fost ne­voiţi să „es­c­a­­lade­ze” pe motociclete o clădire pă­răsită aflată în centrul Sibiu­lui, ca în final să termi­ne con­cursul tocmai pe aco­periş.

3756-90959-motorsolo.jpgCe înseamnă hard-enduro
Într-o definiţie neconvenţională, este sportul unde eşti în continuă concurenţă cu locuri neumblate – râpe, coclauri, noroaie, stânci, locuri greu accesibile, unde ridici motorul sau îl târăşti după tine zeci de metri. Pentru a rezista pe un astfel de traseu, ai nevoie de un motor puternic şi uşor.

 

Câștigătorii:

Professional class: Graham Jarvis (foto) (Anglia, echipa Pro)
Expert single class: Oliver Brichard (Austria, Danube Express)
Expert team class: Michel Dumoulin (Belgia, Escalia Epa)
Hobby class: Tony Gush (Anglia, Motoconversion.co.uk)3756-90960-castigatormotare.jpg

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO
GSP.RO

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense