MENIU CAUTĂ

Adrenalină printre văcuţe

Distribuie

Toţi cei care au ajuns săptămâna aceasta prin Sibiu sau prin împrejurimile oraşului au avut parte de senzaţii tari, adrenalină şi un spectacol pe două roţi rar întâlnit. Raliul hard-enduro RedBull roManiacs este cea mai dură competiţie din lume de acest gen şi a adunat la start peste 210 motociclişti din 29 de ţări diferite. 3756-90955-bunbun.jpg

După un spectacol oferit de or­ganizatori în centrul istoric al Sibi­u­lui, concurenţii au avut de străbătut sute de kilometri în munţii din apropierea fostei capitale cultural euro­pene.
Sute de spectatori au venit să îi vadă pe cei fix 210 concu­renţi ai raliului RedBull roManiacs ce s-a desfăşurat săptămâna a­ceas­ta la Sibiu. În cele cinci zile de competi­ţie, toţi cei adunaţi să îi încurajeze sau pur şi simplu să îi vadă pe par­ticipanţii din întreaga lume au avut parte de momente spectaculoase, de neuitat.3756-90957-motoare.jpg

Organizatorii au vrut să impresioneze prin show-ul oferit în centrul oraşului Sibiu, atât la start, cât şi la finalul întrecerii. În prima zi de concurs, bulevardul principal a fost închis, iar concurenţilor le-a fost amenajat un traseu cu obstacole artificiale.

3756-90958-motorpica.jpgÎncepând cu a doua zi de concurs, competiţia s-a mutat în munţi. Un traseu foarte dificil, cu urcări şi coborâri ex­trem de grele, cu zeci de obstacole sau cu por­ţiuni foarte provocatoare din punct de vedere tehnic le-a ridicat probleme până şi celor mai experimentaţi dintre participanţi.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre participanţi au reuşit să ter­mi­­ne teferi toa­te e­ta­pele concur­su­lui. Com­­pe­ti­ţia s-a în­­cheiat cu un nou moment spectaculos. Con­cu­­ren­ţii au fost ne­voiţi să „es­c­a­­lade­ze” pe motociclete o clădire pă­răsită aflată în centrul Sibiu­lui, ca în final să termi­ne con­cursul tocmai pe aco­periş.

3756-90959-motorsolo.jpgCe înseamnă hard-enduro
Într-o definiţie neconvenţională, este sportul unde eşti în continuă concurenţă cu locuri neumblate – râpe, coclauri, noroaie, stânci, locuri greu accesibile, unde ridici motorul sau îl târăşti după tine zeci de metri. Pentru a rezista pe un astfel de traseu, ai nevoie de un motor puternic şi uşor.

 

Câștigătorii:

Professional class: Graham Jarvis (foto) (Anglia, echipa Pro)
Expert single class: Oliver Brichard (Austria, Danube Express)
Expert team class: Michel Dumoulin (Belgia, Escalia Epa)
Hobby class: Tony Gush (Anglia, Motoconversion.co.uk)3756-90960-castigatormotare.jpg

Comentarii