În această seară au rămas în competiția Dansez pentru Tine doar trei perechi, care se vor lupta pentru premiul cel mare, după ce Cove şi Claudia au fost votaţi de public să plece din concurs. Cu toate că a părăsit competiţia Claudia a primit în dar un cec în valoare de 1.500 de euro, care s-o ajute măcar un pic cu greutăţile zilnice.
Iată poveștile concurenților care merg mai departe:
Decebal Negoiţă luptă pentru a fiul lui să învingă boală de care suferă. Decebal şi soţia să şi-au dorit foarte mult un copil, aşa cum îşi doreşte orice familie tânără. Din păcate, primul lor copil s-a născut cu un cromozom în plus, cu Trisomia 21 sindrom Down. A fost copleşitor pentru părinţi mai ales că Vladut a fost diagnosticat şi cu o malformaţie la inimă, iar la vârstă de 9 luni a fost operat pe cord la Cluj. Operaţia a fost un succes. Părinţii au făcut eforturi să-i ofere şansa lui Vlăduâ de a fi că ceilalţi copii, dar nu este de ajuns.
Eduard Vasile are o familie numeroasă, formată din nouă membri, de curând aceasta „îmbogățindu-se” cu o pereche de gemene. Mama sa este acum în concediu postnatal, iar tatăl lucrează ca spălător de vase într-un restaurant. În plus, Edi vrea să-și ajute și fratele mijlociu care, în urma unui accident la vârsta de trei ani, prezintă arsuri pe tot corpul și are nevoie de o operație de grefare a pielii. Edi a fost nevoit să muncească încă de când avea 10-12 ani, pentru a-și ajuta familia. A început cu împachetarea lenjeriilor de pat. Niciodată nu i-a fost rușine cu munca sa, ci din contră, se simțea mândru că poate fi util. Apoi a lucrat într-un atelier de croitorie. A reușit să meargă o perioadă în paralel și cu munca și cu scoala, dar în cele din urmă, copleșit de probleme, a pierdut doi ani de școală. Edi a întrerupt cursurile de la Liceul Tonitza în clasa a X-a. Este foarte talentat, desenează și pictează. Acum, Edi a ajuns să-și ajute financiar familia din hainele pe care le creează și le vinde pe Internet și din prestațiile lui ca dansator.
Ștefan Rebeja provine dintr-o familie saracă, dar iubitoare și caldă, iar Ștefan este genul de om care ar face orice pentru cei dragi, genul de om pentru care familia este sfântă. Familia lui Ștefan a fost tot timpul saracă, frații lui mai mari au fost nevoiți să emigreze, chiar și Ștefan învață în România ca să se poată întreține, să fie un sprijin pentru părinții și frățiorul lui mai mic. Deși tatăl lui Ștefan a fost la un moment dat chiar primarul satului în care traiesc, această perioadă n-a făcut decât să-i sărăcească și mai mult pentru că vorbim despre niște oameni atât de cinstiți încât au simțit că este de datoria lor să-i ajute pe toți sătenii, să facă lucruri pentru comunitate din veniturile proprii. Ștefan a luat viața în piept, învață, muncește și dansează și nu regretă niciun moment că nu a putut ține pasul cu colegii lui dansatori.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro