Emilian Nicolaidis, în vârstă de 62 de ani, trăieşte de mai bine de 20 de ani în Suedia. Pentru că alimentele conservate care se găsesc în comerţ nu l-au mulţumit (consideră că ele nu sunt afumate pe deplin, ci doar dau iluzia că ar fi), bărbatul a decis că ar fi bine să îşi construiască singur o instalaţie după modelul tradiţional românesc.
“Când am venit ultima dată în ţară, am căutat în mai multe magazine costiţă românească afumată. N-am găsit. Peste tot era costiţă cu boia. Aşa că atunci când m-am întors în Suedia, mi-am construit singur o afumătoare”, ne-a spus Emilian Nicolaidis.
Instalaţia montată în afara casei funcţionează cu lemne şi este dotată cu un termometru digital. Acesta îl anunţă pe Emilian când temperatura din afumătoare este cea dorită. Astfel, bărbatul ştie exact când preparatele lui – cârnaţii, costiţa sau peştii – sunt bine făcute.
Cârnaţii se afumă după 20 de ore, iar peştele, în aproape 10 ore
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_06c5c41d81efd8e3094c9b0ea1ea554b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_a0e5f55abb2e444c9894849405033bb8.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_bd1cfe0f2cec49f1cd8ad14494245f00.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_adcc9015c38fe28c68936582d53c0bf3.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_050cac59a1a1f8fb923a5942e480e298.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_7d93ae36934f43a225ee4ed36265b80c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_e5260288808be5d2ff7c44f8b54d22df.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.