Mergi direct la conținut »
Scandalul sexual de la Ambasada Irakului: Ambasadorul a fost convocat de urgenţă la Ministerul de Externe al României
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Scandalul sexual de la Ambasada Irakului: Ambasadorul a fost convocat de urgenţă la Ministerul de Externe al României

Scandalul sexual de la Ambasada Irakului: Ambasadorul a fost convocat de urgenţă la Ministerul de Externe al României

De Radu Țuțulan,

  • Două românce îl acuză de agresiune şi hărţuire sexuală pe consulul Irakului la Bucureşti
  • Una dintre femeile agresate a depus o sesizare la Ministerul Afacerilor Externe
  • MAE l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul Irakului, pentru a-i pune în vedere legile
  • Mohammed Ibraheem Waheed Al-Azzawi, consulul acuzat, a plecat din România, în concediu

Cazul prezentat de Libertatea nu a rămas fără ecou. Ministerul Afacerilor Externe din România ne-a confirmat că a fost sezitat de una dintre angajatele Ambasadei Republicii Irak din Bucureşti cu privire la o serie de hărţuiri sexuale comise de consulul acestei ţări. Totuși, femeia acuză că în continuare are de suferit. Ea a declarat pentru Libertatea că ambasada nu-i mai plătește salariul restant.

„După primirea memoriului, Ministerul Afacerilor Externe a convocat în regim de urgenţă ambasadorul Republicii Irak în România. Cu acest prilej, s-a subliniat că orice acte sau fapte de hărţuire sunt în totală contradicţie cu normele etice şi valorile societăţii europene, în general, şi ale societăţii româneşti, în particular, motiv pentru care subiectul este tratat cu foarte mare atenție de către autorităţile române”, a precizat pentru ziarul Libertatea Ministerul Afacerilor Externe.

Florentina Crăciun, care lucrează ca ospătar în cadrul Ambasadei Irakului, şi o altă colegă, care a dorit ca identiatea sa să nu fie făcută publică, îl acuză pe consulul Mohammed Al-Azzawi că le-a agresat sexual şi le-a hărţuit.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

„A fost foarte brutal, mi-a tras bluza, mi-a tras fermoarul, mi-a scos sânii afară, m-a tras de pantaloni, m-a tras spre baie să ce? Să întrețin relații sexuale cu el”, a povestit Florentina Crăciun în cadrul unui interviu acordat în urmă cu o săptămână.

Femeia a depus mai multe plângeri la Secţia 2 de Poliţie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi a depus un memoriu la MAE.

„Şeful misiunii diplomatice irakiene în România a dat asigurări părţii române că va analiza cu toată seriozitatea şi responsabilitatea sesizarea menționată și, în măsura în care faptele semnalate se confirmă, va cere Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Irak să ia măsuri ferme, în conformitate cu procedurile irakiene”, se mai precizează în răspunsul transmis de MAE, care a explicat totodată că ministerul nu are atribuții de urmărire penală și nu se poate substitui organelor judiciare pentru a face investigaţii suplimentare în acest caz.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Plângere și la ITM

Între timp, Florentina Crăciun a fost notificată de purtătorul de cuvânt al ambasadei că luna aceasta va primi mai puţini bani.

„Mi-a spus că mai primesc doar o mică parte din bani, fiindcă trebuie plătite asigurările pe luna trecută şi pe luna aceasta. Eu niciodată n-am fost plătită cu o lună în urmă. Am depus plângere la ITM, fiindcă acum văd că nici salariul nu vor să mi-l mai plătească”, a declarat femeia, care e decisă să continue acţiunea în instanţă, pentru ca Mohammed AL-Azzawi să fie tras la răspundere.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Scandal sexual la Ambasada Irakului din Bucureşti: Două angajate acuză un consul de agresiune sexuală «A fost brutal, mi-a tras fermoarul, mi-a scos sânii afară»

Cum răspunde Ambasada Irakului la acuzațiile de agresiune sexuală formulate de două angajate: „Consulul se află în concediu la Bagdad”

Close
Închide
  Close