Anna este elevă în clasa a VII-a la Școala Coresi din Târgoviște, una dintre școlile de elită din județul Dâmbovița. Mesajele fetei au devenit virale pe Facebook. A atras sute de susținători datorită felului în care fata expune problemele cu care se confruntă elevii de vârsta ei.

Într-una dintre cele mai recente postări, Anna Andronache a scris despre profesoara de matematică despre care susține că are un „comportament dominant”

„Profesoară mea de matematică are un comportament dominant şi cât se poate de ipocrit. Într-a V-a avea obiceiul să mute absolut toţi elevii în bănci cum avea chef la fiecare ora şi nu dădea pauzele doar pentru a arată cine e şeful. A avut grijă de asemenea să inducă frică de dumneaei şi de matematică în rândul elevilor. S-au plâns nişte părinţi, s-au revoltat câţiva copii, dar profesoară zicea că nu poate ţine ora decât aşa şi «fiecare profesor e suveran la ora lui»”, a scris adolescenta pe pagina ei de Facebook.

Fata a povestit că a refuzat să se mute fără o explicație logică „pe care profesoara nu a putut să mi-o dea”.

„La rugămintea tatei, doamna director a vorbit cu profesoară despre pauză şi despre mutare, dar degeaba. A depus o reclamaţie, dar, din nou, fără rezultat. Pe lângă faptul că eram singură care nu se mută din banca, am început să ies în pauză când se sună, lucru care a făcut-o pe profesoară să se plângă la directoare că o «sfidez» şi «dau exemplu negativ»”, a mărturisit Anna.

O fetiță din Târgoviște își critică profesorii  pe Facebook. Părinții colegilor ei au încercat s-o mute la altă școală

Potrivit elevei, directoarea școlii i-a spus profesoarei de matematică că pauzele dintre cursuri sunt reglementate prin lege și că nu există reglementări prin care elevii să fie obligați să se mute din bancă.

„Având 30 de ani la catedră şi neputând admite că i se opune cineva, obişnuită să domine elevii, doamna profesoară a organizat un grup de părinţi (mulţi părinţi susţin comportamentul abuziv al profesorilor de genul asta) care au semnat o petiţie cerând să fiu mutată la altă şcoală pentru că «dau exemplu negativ colegilor»”, a mărturisit fata.

Adolescenta a precizat că nu au existat motive prin care directorul să decidă mutarea ei la o altă școală.

„Din clasa a VI-a profesoară a renunţat la mutările ridicole sub presiunea doamnei director şi a reclamaţiilor. Se pare că poate să-şi ţină orele şi fără să mute elevii că pe nişte pioni. Pauzele tot nu le dădea că era prea mult dintr-o dată. A continuat să susţină că e lipsa de respect că ies în pauză iar eu am continuat să susţin că e lipsa de respect din partea dumneaei că nu da pauzele elevilor”, a povestit fata.

Fata a scris și despre profesorii pe care-i consideră nepricepuți și incompetenți.

„Vreau să va spun că nu există materii urâte sau grele sau elev prost, ci doar profesori nepricepuţi, incompetenţi, care îşi fac meseria în silă sau cu răutate sau care intenţionat predau prost pentru a forţă copiii să meargă la pregătire”, a precizat Anna.

Eleva din Târgoviște a povestit și despre un profesor de biologie pe care „îl iubeau mult copiii și-l dădeau exemplu”. Fata susține că dascălul avea o metodă de predare prin care elevii învățau de plăcere și nu de frică.

Ad placeholder

„Prin comportamentul dumnealui îi punea într-o lumina proastă pe ceilalţi profesori. Avea nişte metode simple şi foarte eficace de predare bazate pe respect reciproc şi colaborare cu elevii. Nu caută să dezvolte o relaţie de subordonare cu noi, cum fac ceilalţi profesori. (…) Materia era predată că o poveste. (…) Toţi profesorii se vaită că meseria lor este foarte dificilă. E greu să stăpâneşti 35 de copii, e greu să te lupţi cu educaţia cu care vine fiecare de acasă şi e greu să-i faci să priceapă materia. Dumnealui îşi făcea în aşa fel meseria încât părea totul foarte simplu. Avea 70 de ani.”, și-a încheiat Anna confesiunea.

sursă foto: facebook.com

CTP publică o poză senzațională: cine e personajul misterios din spatele lui Țiriac
PARTENERI - GSP.RO
CTP publică o poză senzațională: cine e personajul misterios din spatele lui Țiriac
Săraca! Ce a ajuns să facă pentru bani Viorica Dăncilă! Cum și-a BĂTUT JOC PSD de ea, după ce au forțat-o să demisioneze
PARTENERI - PLAYTECH
Săraca! Ce a ajuns să facă pentru bani Viorica Dăncilă! Cum și-a BĂTUT JOC PSD de ea, după ce au forțat-o să demisioneze
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
HOROSCOP
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
Telekomsport
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii