MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Annegret Kramp-Karrenbauer, favorită în sondaje pentru preluarea postului de cancelar al Germaniei

Distribuie

Annegret Kramp-Karrenbauer, în vârsta 56 de ani, este favorita alegătorilor pentru preluarea postului de cancelar al Germaniei, arată un sondaj realizat de grupul Forsa pentru televiziunile RTL/n-tv.

Sondajul realizat în intervalul 8-12 aprilie pe un eşantion de 2.501 de cetăţeni germani arată că aproximativ 28% din germani o preferă pe Kramp-Karrenbauer ca succesoare a celei care i-a fost mentor politic, Angela Merkel.

Germanii ar vota-o pe noua şefă a Uniunii Creştin-Democrate (UCD), dacă funcţia de cancelar s-ar obţine prin vot direct, arată sondajul, potrivit Agerpres.

Pe locul al doilea, cu 24% din preferinţele ipotetice, s-a clasat ministrul de finanţe Olaf Scholz, reprezentant al Partidului Social Democrat (SPD). Lidera SPD, Andrea Nahles, ar fi votată direct cancelar de numai 9% din electoratul german.

Între cei doi politicieni din SPD s-a clasat noul conducător al Verzilor, Robert Habeck, cu 20% din opţiuni. Manfred Guellner, reprezentant al Forsa, a sugerat că Verzii au şanse de a conduce o coaliţie pentru prima dată în istoria postbelică a Germaniei.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc astăzi, sondajul arată că CDU ar obţine 29% din voturi, Verzii – 19%, SPD – 16%. Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreaptă) – 12%, Democraţii Liberi (susţinători ai mediului de afaceri) – 10%, iar Stânga – 8%.

La sfârșitul anului 2018, Annegret Kramp-Karrenbauer a câştigat cursa pentru succesiunea Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), în urma unui vot desfăşurat la Congresul partidului, în Hamburg.

Supranumită şi „mini-Merkel”, Kramp-Karrenbauer susține politica tolerantă a actualului cancelar față de solicitanții de azil și este de părere că dezvoltarea economică nu poate lăsa pe nimeni în urmă.

Foto: HEPTA


Guvernul Dăncilă insistă cu nominalizarea lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi, o funcție cu un salariu brut de 22.000 de euro lunar, dar pentru care nu are experiență! Parlamentul European nu îl vrea


 

Comentarii