De Denisa Dudescu,

Decizia a fost luată în urma unei discuţii telefonice a ministrului Bogdan Aurescu cu omologul său bulgar Ekaterina Zaharieva.

“Șeful diplomației române a abordat tema procedurii aplicate pentru tranzitarea teritoriului Bulgariei de către cetățenii români și a adresat rugămintea ca autoritățile bulgare să asigure fluidizarea traficului, prin reducerea timpului de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Astfel, joi seară, autoritățile bulgare au adoptat o nouă reglementare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătății al Republicii Bulgaria.

“Procedura aplicată până acum provoca uneori întârzieri mari în tranzitarea Republicii Bulgaria de către cetățenii români. Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-și asuma, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria”, se mai arată în comunicatul de presă.

Până acum, procedura prevedea ca misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetăţenie să trimită o notifiare către MAE bulgar care să ateste scopul exclusiv de tranzitare, ceea ce ducea la întârzieri.

Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020.

Citeşte şi:

Atac într-o farmacie din Timișoara. Un bărbat a furat mai multe medicamente și banii farmacistei. Individul, căutat de poliție

CTP, reacție dură după scandalul termoscanării: ”Obiectivul scenetei a fost să-i stârnească pe oameni”

Explicațiile celor doi soți care s-au opus termoscanării: ”Este un act intim medical. Este caz penal”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor