Apa cu aromă de carne şi salată
De fapt, apa este menită să înlocuiască salatele, fiind o opţiune mai rapidă pentru cei care n-au timp să toace legume şi carne. Băutura are gust de salată, dar conţine şi proteine, vitamine şi toate substanţele benefice pe care le-ai găsi într-o salată. Cele mai apreciate variante: salată de creveţi, salată de somon, salată cu pui la grătar, gulaş şi raţă Peking. Nu ştim cum ar fi să bei salată, dar cu siguranţă vom încerca dacă băutura ajunge şi la noi.
Mâncarea pe care o inhalezi
O altă invenţie la fel de ciudată în materie de nutriţie este „Le Whaf”, un dispozitiv care te ajută să inhalezi mâncarea în loc să o înghiţi. Poţi să „comanzi” un ecler cu ciocolată, după care ţii capul deasupra unei cupe uriaşe, iar cu paiul inhalezi aburii aromaţi. Simţi exact gustul eclerului, dar fără să-l mănânci. Inventatorul, un profesor de la Harvard, spune că aburul produs de maşinăria lui este mâncarea viitorului. Deocamdată ar putea fi interesantă pentru cei care ţin regim. Cu ajutorul acestei invenţii te poţi bucura de gustul prăjiturii preferate cu mult mai puţine calorii.
Gustările sărate au efecte negative în doar 30 de minute
Toată lumea ştie că un consum prea mare de sare face rău la inimă pe termen lung. Însă efectele negative se văd şi pe termen scurt, la numai 30 de minute după masă, avertizează cercetătorii australieni. Chiar şi la oamenii care au tensiunea arterială normală, o gustare cu multă sare afectează vasele de sânge, care nu se pot lărgi suficient atunci când e nevoie. Acelaşi efect îl au şi grăsimile. Se crede că atât sarea cât şi grăsimile, micşorează producţia de oxid nitric, un gaz care are rolul de a lărgi arterele.
Vezi mai multe ciudăţenii culinare şi nu numai, pe Unica.ro.