De Răzvan Mihalașcu,

Sondajul realizat la nivel național de INSCOP Research, la comanda LARICS, arată că 27,2 la sută dintre persoanele chestionate consideră că regimul comunist a făcut mult bine României, în timp ce 29,6 la sută cred că a făcut mult rău țării.

34,3 la sută au ales să răspundă: „Lucrurile sunt mai complicate. Comunismul din anii ’50 este una, cel din vremea lui Ceauşescu este cu totul altceva”. Procentul non-răspunsurilor este 8,9 la sută.

84 la sută dintre participanții la sondaj susțin că sunt mândri că sunt români, iar 10,4 la sută afirmă contrariul. 5,6 la sută nu știu sau nu răspund, arată rezultatele studiului.

Întrebați privind cunoașterea limbii române, 94,8 la sută dintre persoanele chestionate sunt de părere că acest lucru trebuie să fie o obligație pentru orice cetățean român. 3,7 la sută afirmă contrariul, iar 1,5 la sută nu știu sau nu răspund.

Potrivit cercetării, 62,2 la sută dintre cei intervievați cred că au o bună cunoaștere a istoriei românilor, în vreme ce 34 la sută consideră că nu cunosc suficient de bine acest subiect. 3,8 la sută dintre persoane nu au răspuns.

Același studiu arată că majoritatea celor chesționați sunt în favoarea unirii Republicii Moldova cu România.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Sondajul de opinie publică la nivel naţional a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Datele sondajului de opinie au fost culese la nivel naţional în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019.

Volumul eşantionului a fost de 1.050 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României, neinstituţionalizată, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor în toate judeţele României şi în sectoarele Municipiului Bucureşti. Eşantionul de tip multi-stratificat, probabilistic a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică.

Vedeți toate rezultatele sondajului mai jos.

Sondaj INSCOP Research Pachet Valori Nationale Mai 2019 by Raz van Mihalascu on Scribd


Citește și:

„Sicriul”, mașina de serviciu a polițiștilor. Moartea a doi agenți de la Postulul de Poliţie Transporturi Navale din Hârşova a fost un semnal de alarmă tras Ministerului de Interne încă de acum 4 ani


 

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare