Mergi direct la conținut »
Armata a speriat milioane de britanici: ”Regina a murit”. Cum a pornit zvonul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Armata a speriat milioane de britanici: ”Regina a murit”. Cum a pornit zvonul

Armata a speriat milioane de britanici: ”Regina a murit”. Cum a pornit zvonul

Câteva milioane de britanici au văzut săptămâna trecută mesaje primite pe rețelele de socializare potrivit cărora regina Elizabeth II ar fi murit. Zvonul a luat proporții suficiente de mari încât Palatul Buckingham să fie nevoit să infirme oficial zvonul, afirmând că regina de 93 de ani este cât se poate de vie. Între timp, s-a aflat și cine este de vină pentru propagarea zvonului: chiar Armata Regală, potrivit publicației The Guardian.

De Adrian Ilie,

Jurnalistul Tom Cotterill de la Portsmouth News a încercat să afle cum a fost posibil ca asemenea zvon să apară din senin și să se propage cu asemenea viteză.

Sursa primară a fost o postare pe un grup de WhatsApp a unui oarecare Gibbo. ”Regina a murit dimineața asta, infarct, se va anunța mâine la 09.30”, se arăta în mesajul în care erau menționate și un set de intrucțiuni privind echipament pentru soldați care ar trebui luat de aceștia.

Ceilalți membri ai grupului de WhatsApp, intitulat Olt Times, au avut dubii legate de autenticitatea mesajului, însă Gibbo le-a adus aminte că și atunci când a murit mama reginei știrea a fost ținută la secret timp de 24 de ore.

Postarea care a generat zvonul morții reginei

Unul dintre ei a făcut o captură de ecran a mesajului și a diseminat-o în afara grupului cu un succes cu atât mai surprinzător cu cât imaginea grupului de WhatsApp era un penis.

În mesajul lui Gibbo era însă o urmă de adevăr. La baza aeronavală din Yeovilton a avut un loc cu adevărat un exercițiu militar legat de misiunile care trebuiau executate în cazul unui eventual deces al reginei. Ceea ce reprezenta tema exercițiului militar – moartea reginei și ceremoniile militare subsecvente – a ajuns în afara unității militare iar pe rețelele sociale a fost luat ca un adevăr.

Close
Închide
  Close