Mergi direct la conținut »
Atac jihadist la Nairobi, Kenya. 15 oameni au murit, inclusiv străini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Atac jihadist la Nairobi, Kenya. 15 oameni au murit, inclusiv străini

Atac jihadist la Nairobi, Kenya. 15 oameni au murit, inclusiv străini

Un nou atac a fost comis de un comando de islamişti radicali somalezi al-Shabaab, într-un complex din Nairobi, Kenya, format dintr-un hotel, restaurante şi clădiri de birouri. Anunțul a fost făcutde poliţia kenyană, potrivit France Presse şi dpa.

Un american a fost ucis în atacul comis de comandoul de islamişti somalezi în complexul din Nairobi alcătuit dintr-un hotel, restaurante şi clădiri de birouri. „Avem 15 morţi în acest moment, inclusiv străini”, a declarat primul responsabil al poliției kenyane, o cifră confirmată de a doua sursă din poliţie care reaminteşte că operaţiunea forţelor de securitate este încă în desfăşurare” şi că poliţia nu a reuşit încă să acceseze anumite zone ale complexului. Potrivit ofiţerului de la Unitatea antiteroristă de poliţie (ATPU) Mawira Mungania, ţinta iniţială a atacului a fost o conferinţă la Hotelul Dusit, de obicei frecventat de străini.

Autoritățile au declarat pentru agenţia DPA că obiectivul atacului lansat marţi de militanţii al-Shabaab într-un complex hotelier de lux din capitala Kenyei Nairobi a fost o conferinţă organizată şi la care urmau să participe americani. Gruparea teroristă al-Shabaab şi-a asumat responsabilitatea pentru asaltul început în jurul orei 15.00 (12.00 GMT) cu un atentat sinucigaş cu bombă în foaierul hotelului şi un atac asupra unei bănci situate în complex, care include de asemenea magazine şi restaurante, potrivit Agerpres.

 


Citește și

OPINIE/ Blocuri și vile pe ruinele cetății Tomis! Primăria Constanța vrea să transforme cea mai frumoasă zonă de promenadă într-un cartier de nababi

 

Close
Închide
  Close