Mergi direct la conținut »
FOTO | Au fost lansate bancnotele de 0 euro, cu fața lui Karl Marx pe ele
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Au fost lansate bancnotele de 0 euro, cu fața lui Karl Marx pe ele

FOTO | Au fost lansate bancnotele de 0 euro, cu fața lui Karl Marx pe ele

Orașul german Trier se străduiește să țină pasul cu cererea uriașă pentru bancnotele-suvenir de 0 euro, care au tipărite chipul celui mai faimos locuitor al său, creatorul comunismului Karl Marx. Bancnotele de 0 euro sunt vântute pentru 3 euro în mai multe puncte din orașul Trier și reprezintă celebrarea a 200 de ani de la nașterea intelectualului.

Marx este cunoscut în special pentru lucrarea Manifestul Partidului Comunist, scrisă alături de Friedrich Engels și publicată în 1848, și analiza sarcastică asupra capitalismului ”Das Kapital”, scrisă două decenii mai târziu.

”Suvenirul este despre criticismul lui Marx asupra capitalismului și, desigur, bancnota de 0 euro se potrivește perfect cu Marx”, a declarat Nobert Kaethler, șeful biroului de turism din orașul Trier, potrivit Reuters.

Kaethler a mai afirmat că Marx nu câștiga mult din lucrările publicate și a trăit foarte mulți ani în sărăcie.

Până acum, biroul de turism al orașului Trier a vândut aproximativ 5.000 de bancnote de astfel de banote – care nu reprezintă bani falși, deși sunt marcați drept ”suvenir”-, iar autoritățile orașului au în depozite alte 20.000 de bancnote deja tipărite. Ele se pot găsi de vânzare, fizic, numai în orașul german, dar pot fi comandate și de pe internet.


VIDEO/Cum este transportul public în Istanbul, oraș cu o populație aproape cât a României și suprafață cât a județului Iași

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close