MENIU CAUTĂ

Autobuzele Otokar amână construirea Spitalului Metropolitan. Cum se explică legătura dintre ele

Distribuie

Autobuzele Otokar din București, pe lângă numeroasele probleme tehnice surprinse chiar de călători au ajuns să amâne chiar și construirea viitorului Spital Metropolitan. Deși aparent nu există nici o legătură între ele, implicațiile sunt evidente. Spitalul urmează a fi construit pe locul actualei autobaze STB Pipera, unde sunt garate și noile autobuze. Aceasta trebuia mutată într-un alt amplasament până în februarie 2019, dar Primăria Capitalei a transmis că nu a găsit o altă locație și mai cere un răgaz de un an, invocând și creșterea parcului auto al STB cu noile autobuze. Amânarea este echivalentă cu aceeași perioadă de timp de întârzieri în demararea lucrărilor de construcție ale spitalului.

Intenția Primăriei Municipiului București se regăsește pe ordinea unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi de joi a Consiliului General al Municipiului București, arată Mediafax. Doar dacă acesta va fi aprobat răgazul va fi acordat STB.

Prin Hotărârea CGMB din 22.02.2018 s-a aprobat preluarea imobilului, situat în Şoseaua Pipera nr.55, sector 2, din administaţia Regiei Autonome de Transport Bucureşti – actuala societate de Transport Bucureşti, în vederea realizării obiectivului de tip investiţii „Spitalul metropolitan”. Prin aliniatul 3 din Hotărârea mai sus menţionată, s-a aprobat relocarea activităţii desfăşurate, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii, la alte amplasamente care vor fi identificate ulterior”, se arată în expunerea de motive.

În consecință Primăria solicită încă o perioadă de 12 pentru relocarea Autobazei din Pipera.

Societatea de Transport Bucureşti STB SA anunţă că se află în imposibilitatea relocării activităţii într-o locaţie ce beneficiază de infrastructura corespunzătoare desfăşurării activităţii de transport public de călători. În acest sens, având în vedere necesitatea desfăşurării în bune condiţii a activităţii de prestare a serviciului de transport public de călători se impune prelungirea termenului de relocare a activităţii desfăşurate în cadrul Autobazei Societăţii de Transport Bucureşti, situate în Şoseaua Pipera nr. 55, sector 2”, se arată şi în raportul de specialitate al proiectului.

Autobuzele Otokar sunt menționate expres în argumentele amânării termenului.

Având în vederea parcul circulant aflat în exploatarea Societăţii de Transport Bucureşti STB SA aflat în continuă creştere, având în vedere intrarea în exploatare eşalonată a celor 400 de autobuze Otokar achiziţionate de către Municipiul Bucureşti, raportat la numărul şi capacitatea autobazelor de care dispune, anterior preluării imobilului, este necesară relocarea activităţii într-o locaţie corespunzătoare (…) Astfel, în prezent, STB se află în imposibilitatea relocării activităţii într-o locaţie ce beneficiază de infrastrctura corespunzătoare desfăşurării activităţii de transport public de călători”.


Citește și:


 

Comentarii