Mergi direct la conținut »
Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia. Risc ridicat de incendii de vegetaţie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia. Risc ridicat de incendii de vegetaţie

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia. Risc ridicat de incendii de vegetaţie

Românii care își doresc să călătorească în Grecia au fost avertizați de Ministerul de Externe, asupra riscului ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) în cursul zilei de astăzi, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate, pentru insula Rhodos.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, transmite Ministerul de Externe, potrivit Mediafax.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Șapte turiști, dintre care doi români, au murit în urma unei furtuni care a lovit, miercuri seară, peninsula Halkidki din Grecia. Alte aproape 100 de persoane au fost rănite în urma intemperiilor, iar autoritățile au decretat stare de urgență.

Citește și

Tolo: Patroana firmei favorite a primarului Florea spune că i s-a reziliat contractul de 53 de milioane de euro pentru locurile de joacă! Dacă achiziția era corectă, de ce s-au panicat și au anulat-o?!

Close
Închide
  Close