Mergi direct la conținut »
Avocatul Poporului a declanșat propria anchetă în cazul gardienilor bătăuși de la Spitalul Penitenciar Rahova
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avocatul Poporului a declanșat propria anchetă în cazul gardienilor bătăuși de la Spitalul Penitenciar Rahova

Avocatul Poporului a declanșat propria anchetă în cazul gardienilor bătăuși de la Spitalul Penitenciar Rahova

Cazul celor patru pușcăriași-pacienți care aduc acuzații extrem de grave unor gardieni despre spun că i-ar fi bătut pe durata mai multor ani, a intrat și în atenția Avocatului Poporului. Instituția a anunțat că s-a autosesizat și că va face, conform competențelor, propria anchetă care va viza chiar și o posibilă încălcare a drepturilor prevăzute de Constituia României.

De Cristian Burcioiu,

Pornind de la mărturiile celor patru deținuți – trei bărbați și o femei, toți aflați încă după gratii pentru executarea unor pedepse privative de libertate care vor intra întra într-un program de protecție-, specialiștii Avocatului Poporului vor demara o amplă anchetă care va încerca să stabilească dacă pușcăriașii au fost maltratați așa cum susțin. Totodată, va fi vizată, prin Domeniul pentru prevenirea torturii în locurile de detenție și Domeniul armată, poliție, justiție, penitenciare și posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Patru gardieni-bătăuși sunt după gratii pentru 30 de zile

Uriașul scandal de la Spitalul Penitenciar Rahova a ieșit la iveală după ce polițiștii de la ”Grupări Violente” și procurorii bucureșteni de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au luat pe sus, chiar din pușcăria-spital, nu mai puțin de 15 angajați ai unității medicale din rețeaua Administrației Naționale a Penitenciarelor. După audieri, patru gardieni au fost arestați pentru 30 de zile sub acuzațiile de rele tratamente, loviri și alte violențe, fals intelectual, favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor.


Citește și: Cei patru pușcăriași acuză că au fost legați, îngenuncheați și bătuți cu pumnii și cu picioarele până la leșin, ba chiar până când unii au făcut pe ei.


Close
Închide
  Close