Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Deținuții care i-au băgat în pușcărie pe gardienii-bătăuși vor intra într-un program de protecție
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / Deținuții care i-au băgat în pușcărie pe gardienii-bătăuși vor intra într-un program de protecție

EXCLUSIV / Deținuții care i-au băgat în pușcărie pe gardienii-bătăuși vor intra într-un program de protecție

De astăzi, dosarul gardienilor de la Spitalul Penitenciar Rahova, acuzați că, de-a lungul anilor, au bătut patru deținuți-pacienți este și pe masa Avocatului Poporului. În cadrul anchetei pe care au declanșat-o la rându-le, reprezentanții instituției vor lua toate măsurile pentru ca cei patru pușcăriași - trei bărbați și o femeie -, încă aflați după gratii, să fie protejați pentru a nu li se întâmpla nimic.

De Cristian Burcioiu,

Comisia care se va ocupa de acest caz în care sunt cercetați 15 angajați ai Spitalului Penitenciar Rahova, dintre care patru au fost arestați, este formată din cinci specialiști: trei juriști, un medic și un psiholog. Aceștia vor merge în închisorile unde cei patru pușcăriași care au declanșat imensul scandal încă își execută condamnările pentru faptele pe care le-au comis pentru a le asculta poveștile.

”Echipa de control a Avocatului Poporului are dreptul să intre peste tot, în orice loc de detenție. Specialiștii noștri, cinci la număr, vor sta de vorbă cu părțile vătămate (n.r. cu deținuții bătuți), cu personalul unității unde ei acuză că au fost agresați, dar și cu conducerea respectivei închisori-spital. Vom face o anchetă complexă care va include și cercetarea documentelor medicale pe care le au cei patru, dar și consulturi medicale de specialitate la care ei vor fi supuși, inclusiv psihologice, pentru a vedea care le este starea de sănătate actuală”, ne-a declarat în exclusivitate Victor Ciorbea, avocatul poporului.

Pușcăriașii care îi acuză pe gardienii-bătăuși sunt încă în închisori

Însă, pentru ca ancheta să nu fie compromisă în vreun fel, reprezentanții Avocatului Poporului care s-au implicat în anchetă s-au gândit și la siguranța celor patru deținuți care au reclamat abuzurile fizice la care au fost supuși contribuind astfel la arestarea a patru gardieni, dintre cei 15 angajați ai Spitalului Penitenciar Rahova cercetați în acest dosar.

”Vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca părțile vătămate (n.r. pușcăriașii care acuză că au fost bătuți chiar și până la leșin) să fie protejate. Să nu mai fie supuse nici unei alte agresiuni, de nici un fel. Nici fizică, nici psihică. În paralel, vom propune măsuri legate de legislație, măsuri de ordin administrativ sau legate de regulamentele după care funcționează închisorile pentru astfel de situații să nu se repete”, a dezvăluit Victor Ciorbea.

Victor Ciorbea, avocatul poporului, s-a implicat în ancheta celor patru deținuți care îi acuză pe gardienii de la Spitalul Penitenciar Rahova că i-au bătut

Victor Ciorbea, avocatul poporului, s-a implicat în ancheta celor patru deținuți care îi acuză pe gardienii de la Spitalul Penitenciar Rahova că i-au bătut

Close
Închide
  Close