„Abaterile care vor fi pedepsite cu scăderea notei la purtare sunt copiatul sau dacă afectează desfăşurarea în bune condiţii a simulărilor. Un copil care nu participă la simulare nu este interesat. Simulările se dau în interesul elevilor”, a spus Banu, potrivit Agerpres.
Potrivit procedurii de desfăşurare a simulărilor, directorii de unităţi şcolare vor asigura afişarea acestei atenţionări pe uşile sălilor de concurs cu precizarea „În atenţia elevilor”, subliniindu-se că în cazul abaterilor elevul poate fi sancţionat prin scăderea notei la purtare.
Totodată, echipa managerială este direct responsabilă de asigurarea prezenţei elevilor la simulări, nivelul de participare a elevilor la acestea reprezentând un criteriu în evaluarea activităţii directorilor pe anul şcolar în cursul căruia se desfăşoară simulările.
Simularea la evaluarea naţională va avea o durată de două ore, iar cea pentru bacalaureat – de trei ore.
Simularea la limba şi literatura română pentru examenele naţionale – bacalaureat şi evaluarea naţională – pentru elevii bucureşteni va fi susţinută în 30 ianuarie.
Potrivit IŞMB, în data de 1 februarie va avea loc în Bucureşti simularea probei de matematică iar în 22 aprilie se va aplica în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din reţeaua şcolară a Capitalei simularea probei de informatică.
La simulările probelor la limba şi literatura română şi matematică pentru examenul de bacalaureat care vor avea loc în 30 ianuarie şi, respectiv, 1 februarie vor putea participa şi absolvenţii de liceu din serii anterioare, în funcţie de capacitatea organizatorică (logistică şi resurse umane) a fiecărei unităţi de învăţământ.
Scopul simulărilor la examenele naţionale este acela de a avea o diagnoză pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea. Probele vor fi supravegheate cu camere video.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro