Mergi direct la conținut »
Bărbatul care a spovedit o femeie în benzinărie este un fals călugăr. Acesta a "lucrat" sub ochii unui polițist
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bărbatul care a spovedit o femeie în benzinărie este un fals călugăr. Acesta a "lucrat" sub ochii unui polițist

Bărbatul care a spovedit o femeie în benzinărie este un fals călugăr. Acesta a „lucrat” sub ochii unui polițist

Bărbatul care a spovedit o femeie în spatele unei benzinării - imaginile au făcut senzație în toamna trecută - nu e preot. După esteticianul fără liceu și stomatologul zidar, s-a descoperit și falsul călugăr.

Bărbatul se îmbrăca în sutană, pretindea că e călugăr la muntele Athos și cerea bani pentru serviciile sale religioase, a informat tvr.ro.

„Preotul” din benzinărie, care a făcut respectivul serviciu de față cu un polițist, este de fapt un escroc, care se numește Valentin Moscalu și este din Câmpulung Moldovenesc. În decembrie, magistrații Judecătoriei Cornetu din Ilfov l-au trimis după gratii pentru 30 de zile pentru înșelăciune. Iar acum urmează să fie trimis în judecată.

A luat 200 de lei pentru o sfeștanie

Falsul preot a fost prins în flagrant de polițiștii din orașul Pantelimon în timp ce intrase în casa unei familii să facă o sfeștanie contra sumei de 200 de lei.

Falsul călugăr a fost reclamat la poliție de familia respectivă. În octombrie anul trecut, falsul preot a fost condamnat de judecătoria Sectorului 3, la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru ca a înșelat 14 persoane și le-a luat între 50 și 600 de lei pentru servicii religioase.

Judecătorii au decis și să îi confiște un Moliftenic”, una dintre cele mai importante cărți pentru preoți, o „Evanghelie”, două cruci din lemn cu inscripția ” Ierusalem” și mai multe obiecte preoțești.


 

Libertatea a refăcut după 6 ani o fotografie cu aceleași personaje: trei copii romi, aruncați de stat într-un centru de plasament dur! Povestea lipsei de șansă din România

Close
Închide
  Close