MENIU CAUTĂ
07 Sep. 2018 14:21 , de Valentina Postelnicu

Băsescu vrea moțiune de cenzură: Opoziția are toate motivele: pesta porcină, managementul dezastruos al Guvernului, mineriada din 10 august și criza internă din PSD

Distribuie

Băsescu vrea moțiune de cenzură. ”Opoziția are toate motivele, în acest moment: pesta porcină, managementul dezastruos al Guvernului, mineriada din 10 august și criza internă din PSD”, a spus fostul președinte, vineri, la Școala de Vară a Tineretului din Partidul Mișcarea Populară.

„Când ai un Guvern responsabil şi un partid majoritar responsabil, se poate guverna în baza legilor şi a Consituţiei. Când partidul care guvernează este PSD, nicio măsură nu este o exagerare, nicio soluţie prin care le stăvileşti pofta de a acapara totul nu este o exagerare, pentru că ăsta este PSD – un partid dezastruos pentru ţară. Un partid care nu are opoziţie, un PSD care nu are opoziţie, este un PSD lăsat liber. Neţinut în chingi Guvernul, neţinut partidul sub presiune, nu înseamnă decât introducerea în totalitate a liberului arbitru pe care PSD îl practivă în guvernare”, a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a precizat că a fost surprins de faptul că PNL şi USR nu vrea să semneze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, anunțată de PMP, momentul fiind unul bun, în contextul în care „votantului PSD i se ia porcul din curte”.

„Pe mine mă surprinde faptul că, la iniţiativa PMP, care a propus partidelor de opoziţie o moţiune de cenzură acum, nici liberalii, nici USR nu au voinţa politică să semneze pentru ca moţiunea de cenzură să poată fi depusă. Este un moment extrem de bun care trebuie valorificat de opoziţie, pentru că situaţia loveşte în electoratul PSD. În momentul de faţă, votantului PSD i se ia porcul din curte şi de la televizor a aflat că Guvernul a avut un raport de la CE din februarie 2017 în care i se cerea să ia măsuri pe care nu le-a luat. Pesta porcină este o probă a nivelului uriaş de incompetenţă şi nepăsare a Guvernelor PSD. Este un motiv pentru care în orice ţară s-ar depune o moţiune de cenzură”, a explicat Traian Băsescu.

 

Citește mai multe despre Moţiune de cenzură, opoziție și pmp pe Libertatea.

Comentarii