Mergi direct la conținut »
Berea a fost raționalizată în Marea Britanie. Măsura a fost luată în timpul Campionatului Mondial
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Berea a fost raționalizată în Marea Britanie. Măsura a fost luată în timpul Campionatului Mondial

Berea este raționalizată în Marea Britanie, chiar în timpul Campionatului Mondial din Rusia, o perioadă în care în regatul Unite consumul crește semnificativ, mai ales datorită britanicilor care petrec mai mult timp în pub-uri pentru a urmări meciurile de fotbal, scrie CNN Money.

Booker, un important angrosist britanic deținut de Tesco, a confirmat că limitează clienții, cum ar fi barurile și băcăniile, la 10 lăzi de bere (300 de sticle) dintr-un sortiment pe zi, cea mai dramatică consecință a unui deficit de dioxid de carbon care amenință toată Europa.

Problema se duce mult dincolo de bere: dioxidul de carbon (CO2) este de asemenea utilizat în producția de sifon și carne, precum și în ambalajul produselor alimentare, răcire și depozitare. Deși poate părea ciudat, lipsa dioxidului de carbon își are rădăcinile în industria îngrășămintelor.

Bioxidul de carbon cu ajutorul căruia se produce berea și băuturile carbogazoase este un produs secundar obținut din amoniac, produs pentru utilizare în îngrășăminte. Mai multe centrale amoniacale majore din Europa au fost închise pentru întreținere, ducând astfel la o lipsă de dioxid de carbon.

Problema este cea mai acută în Regatul Unit, unde doar o singură instalație de amoniac mai funcționează normal în acest moment. Companiile din industria alimentară și a băuturilor se așteaptă ca deficitul să dureze cel puțin câteva săptămâni cel puțin.

Creșterea cererii stimulată de vremea caldă și de Cupa Mondială din Rusia înseamnă că deficitul a lovit în cel mai prost moment posibil pentru producătorii de bere din Europa.

Heineken a avertizat săptămâna trecută că nu mai sunt disponibile butoaie de la unele mărci, inclusiv Amstel, în Marea Britanie.


Citește și: CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA/ Una dintre cele mai moderne nave militare din lume a fost lansată la apă. E spital mobil, centrală electrică plutitoare și produce apă potabilă!


Close
Închide
  Close