Mergi direct la conținut »
Bilanțul aplicării programului de guvernare pentru primul trimestru din 2018, prezentat săptămâna viitoare de premierul Dăncilă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Bilanțul aplicării programului de guvernare pentru primul trimestru din 2018, prezentat săptămâna viitoare de premierul Dăncilă

Bilanțul aplicării programului de guvernare pentru primul trimestru din 2018, prezentat săptămâna viitoare de premierul Dăncilă

Bilanțul aplicării programului de guvernare pentru primul trimestru al anului 2018 va fi prezentat săptămâna viitoare de premierul Dăncilă. Aceasta a anunțat că tot până la sfârşitul trimestrului II își propun modificarea legii parteneriatului Public-Privat, dar și Legea achiziţiilor publice, Legea parteneriatului privat şi Casa de Comerţ a României.

De Valentina Postelnicu,

Premierul a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta raportul referitor la aplicarea programului de guvernare pentru primul trimestru al anului 2018 şi priorităţile pentru trimestrul al II-lea al acestui an.

„Astăzi aprobăm ordonanţa de urgenţă care întăreşte rolul Comisiei Naţionale de Prognoză, transformând-o în Comisia Naţională de Strategii şi Prognoză, ca urmare a preluării atribuţiilor în ceea ce priveşte politicile publice, monitorizarea investiţiilor majore în economie, precum şi implementarea şi urmărirea ducerii la bun sfârşit a ajutoarelor de stat şi parteneriatelor public-privat”, a mai declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Totodată, şefa Executivului a precizat că se lucrează la finalizarea unui pachet normativ pentru „eficientizarea achiziţiilor publice”.

„Ministerul Finanţelor Publice ne va prezenta o notă de informare privind stadiul simplificării în domeniul achiziţiilor publice – o altă prioritate a Guvernului pentru perioada următoare. Se lucrează la finalizarea unui pachet normativ de simplificare şi de eficientizare a achiziţiilor publice, iar domnul ministru Eugen Teodorovici a discutat săptămâna aceasta cu oficialii de la Bruxelles pentru a alinia aceste modificări cu directivele europene în vigoare. Consider că este un pas înainte, consider că este un pas aşteptat atât de investitori, cât şi pentru autorităţile locale”, a spus Dăncilă.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Potrivit premierului, şi Legea parteneriatului public-privat va fi modificată.

„Pentru că am vorbit de parteneriat public-privat, tot până la sfârşitul trimestrului II ne propunem ca şi această lege să o modificăm şi să o punem în vigoare. Consider că atât Legea achiziţiilor publice, cât şi Legea parteneriatului privat, cât şi Casa de Comerţ a României arată deschiderea Guvernului pentru investiţii şi considerăm că perioada următoare trebuie să fie perioada investiţiilor pentru România”, a arătat Dăncilă.

Guvernul va înființa Casa de Comerț a României, prin care fermierii vor putea să își vândă produsele către stat, pe întreg anul și la același preț. Anunțul a fost făcut, miercuri, la Antena 3, de către premierul Viorica Dăncilă. Ea a menționat că această instituție va avea un capital la început de o sută de milioane de euro.

Casa de Comerț a României este compania despre care ministrul Agriculturii, Petre Daea, vorbea anul trecut spunând că aceasta va sprijini fermierii mici luându-le de la poartă legumele și fructele. Dar acum că înființarea ei a intrat pe ultima sută de metri, fiecare parte implicată în această ecuație dorește să aibă o mică participare în ea.

Citește și: VIDEO/ O echipă de televiziune din Rusia s-a strecurat în spitalul unde e internat Serghei Skripal

Close
Închide
  Close