De Adrian Ilie,

Datele au fost oferite de către Conferința Episcopilor Germani (catolică) și Biserica Evanghelică din Germania (protestantă). În momentul de față, doar 23 de milioane de cetățeni germani se declară catolici și circa 21 de milioane sunt protestanți, ceea ce însumat reprezintă circa 53,2% din populația totală de peste 83 de milioane.

”Fiecare plecare doare. Cum astăzi oamenii pot decide liber dacă vor să aparțină bisericii, este important ca astăzi să spunem și mai limpede de ce mesajul creștin reprezintă un fundament solid al vieții”, a declarat Heinrich Bedford-Strohm, președintele Bisericii Evanghelice.

Renunțarea la apartenența la un cult se face printr-o declarație făcută în fața autorităților fiecărui land și nu este nevoie de o motivare. Membrii bisericilor plătesc o taxă de până la 9% din venit ca taxă ecleziastică, fapt care asigură venituri de miliarde de euro anual. Banii sunt reținuți automat, precum asigurările sociale.

Un studiu al Universității din Freiburg, publicat în luna mai estima că numărul germanilor care sunt membri ai principalelor biserici se va reduce la jumătate până în 2060 din cauza adulților care abandonează creștinismul din varii motive, a scăderii numărului de botezuri și a îmbătrânirii populației.

Citeşte şi:

Biserica norvegiană a spus „Da” căsătoriilor religioase între persoane de același sex

Ce scrie pe adidașii Simonei Halep. Cameramanul de la Australian Open a facut zoom să vadă
GSP.RO

Ce scrie pe adidașii Simonei Halep. Cameramanul de la Australian Open a facut zoom să vadă

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre