Mergi direct la conținut »
Bogdan Despescu îi răspunde lui Carmen Dan: Știam că mă va demite, iar cazul polițiștului pedofil a fost doar un pretext
Ştiri Libertatea > Ştiri > Bogdan Despescu îi răspunde lui Carmen Dan: Știam că mă va demite, iar cazul polițiștului pedofil a fost doar un pretext

Bogdan Despescu îi răspunde lui Carmen Dan: Știam că mă va demite, iar cazul polițiștului pedofil a fost doar un pretext

Prezentarea raportului Corpului de Control al MAI după scandalul agentului de la ”rutieră” din Capitală nu a rămas fără ecou. Chestorul Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, unul dintre polițiștii nominalizați de ministru pe numele căruia s-a declanșat cercetarea disciplinară, îi răspunde lui Carmen Dan. Ofiérul spune că știa că urma să fie demis, iar cazul polițistului pedofil Eugen Stan a fost doar un pretext.

De Remus Vlad,

Dosarul lui Eugen Stan, agentul de la ”Rutieră” care a agresat sexual copii și femei în ultimii ani în Capitală, a zdruncinat din temelii Ministerul Afacerilor Interne și Poliția Română. În acest moment se poartă un război pe toate fronturile, iar urmările sunt greu de anticipat.

Ministrul Carmen Dan s-a antepronunțat

”Declanşarea cercetării mele disciplinare, ca urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului, nu m-a surprins deoarece această decizie era „necesară” pentru argumentarea declaraţiilor publice prin care ministrul afacerilor interne s-a antepronunţat cu privire la vinovăţia mea, atât la momentul solicitării demisiei mele din funcția de Inspector General, dar și  ulterior, cu ocazia intervenţiilor în mass-media”, precizează fostul șef al Poliției Române.

Despescu știa că va fi demis

Pe de altă parte, Bogdan Despescu spune că știa că va fi înlăturat de la conducerea instituției. ”De altfel, deţineam date, dintre care unele au devenit publice, încă de la sfârşitul anului 2017, despre intenţia doamnei ministru de a mă schimba din funcţie, astfel că evenimentul din 05.01.2018 a devenit o oportunitate speculată şi un veritabil pretext”, declară chestorul.

Fostul șef al Poliției spune că raportul prezintă date nereale

Mai mult, spune Bogdan Despescu, ”acuzaţiile Corpului de Control exprimate la adresa mea, sub forma unor concluzii, nu mi-au fost niciodată aduse la cunoştiinţă, fiind ţinute secrete până în momentul publicării şi comentării lor în media de către doamna ministru. Astfel, nu mi s-a dat sub nicio formă şi în niciun moment posibilitatea exercitării dreptului la apărare înainte să fiu expus, în mod public, prin acest raport”.

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e
Recomandări

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e

Fostul șef al Poliției Române declară că ”raportul prezintă atât date nereale, prin felul în care sunt argumentate, cât şi informaţii incomplete, de natură a induce în eroare opinia publică, cu scopul provocării oprobriului societăţii împotriva mea”.

”Astfel, sinteza raportului are neconformităţi majore, de exemplu: se menţionează trunchiat că raportarea cazului de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a făcut în data de 05.01.2018 către Inspectoratul General al Poliţiei Române, evitând a se arăta că aceeaşi informaţie a fost transmisă în acelaşi timp, la ora 17.57 şi Ministerului Afacerilor Interne. Pe de altă parte, sunt prezentate aspecte nereale referitoare la faptul că aş fi dispus tardiv, măsuri, abia în data de 15.01.2018, speculându-se că am acţionat la câteva zile după prinderea făptuitorului”, precizează chestorul Despescu.

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România
Recomandări

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România

”În realitate, pentru identificarea şi prinderea făptuitorului, dispusesem măsuri, încă din data de 06.01.2018 (aspect recunoscut de Corpul de Control în cuprinsul materialului), iar în data de 15 a aceleiaşi luni, am solicitat să fie luate măsuri suplimentare. Acest lucru s-a impus ca urmare a datelor noi operative apărute şi inserate în data de 14.01.2018, ora 17.36, în completarea fişei de informare referitoare la identificarea unei boxe deținute de Stan Eugen în comuna Măgurele, județul Ilfov în interiorul căreia ar fi putut fi descoperite mijloace de probă.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Ulterior, la solicitarea procurorului de caz, instanţa de judecată a autorizat, şi s-a efectuat percheziţia domiciliară a boxei”, spune fostul șef al instituției despre măsurile care au fost luate pentru identificarea și reținerea lui Eugen Stan.

Bogdan Despescu va merge la ”judecată”, în fața magistraților

Chestorul Bogdan Despescu spune că se va adresa instanțelor de judecată pentru a se verifica modul în care s-a întocmit acest raport al Corpului de Control al MAI și dacă înformațiile prezentate public sunt cele adevărate.

”Am convingerea că, după parcurgerea şi finalizarea tuturor procedurilor, se va demonstra faptul că nu am încălcat nicio prevedere legală sau de conduită. De altfel, activitatea mea profesională a fost întotdeauna caracterizată de respectarea legii, de integritate și echidistanță, iar rezultatele prezentate, în data de 16.02.2018, la bilanțul Poliției Române au arătat că mi-am îndeplinit misiunea faţă de comunitate şi că am manifestat permanent toleranță zero față de persoanele care au încălcat legea”, este concluzia fostului șef al Poliției Române.

Close
Închide
  Close