Mergi direct la conținut »
Bombardiere ruse au survolat Marea Neagră în timpul unui exercițiu NATO care se desfășoară și în România!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bombardiere ruse au survolat Marea Neagră în timpul unui exercițiu NATO care se desfășoară și în România!

Bombardiere ruse au survolat Marea Neagră în timpul unui exercițiu NATO care se desfășoară și în România!

Rusia a trimis bombardiere Tupolev 160 și cu avioane multirol de tip Suhoi-27SM pentru a efectua manevre deasupra Mării Negre. Desfășurarea de forțe are loc în contextul exercițiului NATO „Sea Shield” („Scut Maritim”), cel mai mare exerciţiu multinaţional derulat în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

De Răzvan Mihalașcu,

„Avioane de vânătoare (…) au escortat bombardiere strategice Tupolev-160 şi au exersat interceptarea ţintelor aeriene”, a transmis Comandamentul districtului militar sudic al armatei ruse, citat de agenţia de presă Tass.

Potrivit Mediafax, la exerciții au fost folosite și avioane multirol ale Flotei militare ruse a Mării Negre. Avioanele de luptă au decolat de la o bază aeriană din Crimeea.

„Manevrele au avut loc în timpul Exerciţiului naval NATO Scut maritim (Sea Shield 2019), care a oferit Flotei ruse a Mării Negre şi Forţelor Aeriene posibilitatea de a exersa sarcini de luptă în condiţii reale”, precizează Comandamentul districtului militar sudic al armatei ruse.

„Sea Shield 19” reunește, în perioada 5-13 aprilie, 20 de nave militare din şase ţări, precum şi aproximativ 2.200 de militari care au exersat proceduri întrunite de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, de suprafaţă şi aeriene, adaptate la tipologia ameninţărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

La exerciţiul din acest an participă 14 nave militare româneşti şi 6 nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia. Scenariul exerciţiului este fictiv şi a urmărit planificarea şi executarea unei Operaţii de Răspuns la Criză sub mandatul unei Rezoluţii a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în contextul unui mediu de securitate caracterizat prin ameninţări simetrice şi asimetrice.

sursă foto: airforce-technology.com


Citește și:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Close
Închide
  Close