De Ciprian Iana,

Alături de soția sa, Melania Trump, care a aprins instalaţia de lumini ce decorează bradul de Crăciun, Donald Trump a transmis urări tuturor celor prezenți la această ceremonie organizată în parcul Ellipse, aflat între Casa Albă şi Monumentul Washington, scrie Agerpres.

Bradul de Crăciun amplasat în acest an în capitala americană este un molid argintiu de Colorado, are o înălţime de peste nouă metri şi a fost adus din statul Pennsylvania, au anunţat reprezentanţii National Park Service.

El a fost replantat la Washington în luna octombrie cu ajutorul unei macarale şi al unei echipe de horticultori, care i-au supravegheat evoluţia cu mare atenţie după transplantare.

Tradiţia bradului naţional, care este adus în fiecare an de Crăciun în capitala americană, datează din urmă cu aproape un secol. Prima instalaţie ce a decorat un astfel de brad de Crăciun a fost aprinsă de preşedintele Calvin Coolidge în 1923.

Organizatorii au depus eforturi pentru a moderniza acest eveniment anual – începând din 2013, bradul naţional american are un cont propriu pe Twitter.

În noaptea de joi spre vineri, administratorii contului au publicat un mesaj către fani: „Vă mulţumesc tuturor celor care aţi venit să mă vedeţi în această seară!”.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, după Summit-ul NATO de la Londra: „Toată lumea a înţeles că trebuie să plătească mai mult pentru apărare”

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae. Doina Ișfănoni: ”Moșul vestește taina și acel moment de mister care face un lucru mai bun și mai frumos”

Gică Hagi nu mai vrea să fie selecționerul naționalei: ”S-a pus capăt!”

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"
GSP.RO

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială